Eindelijk is de Burn volledig verklaard in 'Star Trek: Discovery'

De Burn volledig verklaard in Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery legt nu het mysterie van de Burn volledig aan ons uit.

Jim Pedd, 9 januari 2021 om 10:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het is alweer voorbij met Star Trek: Discovery. Na dertien weken is het derde seizoen namelijk afgerond en kunnen we je het einde uitleggen. Bovendien leggen we je in dit artikel ook de oorzaak van de Burn uit.
Het blijkt dat Su'Kal verantwoordelijk is voor de Burn. Dat wisten we natuurlijk al bij de vorige aflevering al, maar nu weten we ook wat er precies gebeurd is.

Verantwoordelijk voor de Burn
Hugh Culber legt uit dat een genetische mutatie ervoor zorgde dat Su'Kal een polyploid werd; iemand wiens genen zich aanpassen aan zijn omgeving. Dat Su'Kal geboren is op een planeet die vol met dilithium zit, betekent dat hij er een unieke verbinding mee heeft.

Zijn sonische golven werden door de subspace uitgezonden. Zo kon het dus dat een Kelpian-slaaplied door het hele universum gezonden werd en onderdeel werd van honderden culturen overal.

De Burn
Maar belangrijker nog: op het moment dat Su'Kal zijn moeder zag overlijden, was hij daar zo erg van geschrokken dat hij begon te schreeuwen.

Het waren die schreeuwen, gecombineerd met zijn connectie aan dilithium, zond een grote schokgolf door het universum, die leidde tot een explosie. En dat was dus de Burn. Nu Su'Kal weg is van de planeet in de Verubin Nebula, is zijn verbinding met dilithium verbroken en kan de Burn dus ook niet nog eens gebeuren.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' TV-trailer laat zien dat er geen hoop meer is

Lees ook: Dit is het meesterplan van de 'Star Trek: Discovery'-schurk

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS All Access, Burn

Populair nieuws