'Star Trek: Discovery' seizoen 4: plot, releasedatum en cast onthuld

Star Trek: Discovery seizoen 4: dit moet je weten

Star Trek: Discovery gaat volgend jaar ergens verder, verwachten we.

Jim Pedd, 12 januari 2021 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Star Trek: Discovery ging verder dan ooit in de toekomst. 930 jaar om precies te zijn. Maar het nieuwe seizoen is alweer voorbij. Gelukkig voor de fans, is er ook een vierde reeks besteld.

Dat vierde seizoen zal voortborduren op het verhaal van het vorige seizoen. In dit artikel vertellen we je kort over het verhaal, wat je mag verwachten van de toekomst dus, en wanneer de serie weer verder gaat, evenals wie erin te zien zijn.

Het verhaal
Aan het einde van het derde seizoen wisten Commander Burnham en een klein contingent van de crew van de Discovery het schip terug te veroveren op Osyraa. Die werd, samen met de rest van de Emerald Chain, verslagen door de Federation.

Admiral Vance gaf Burnham daarop promotie: ze werd kapitein gemaakt van de Discovery. Het hele seizoen zocht Saru onder meer naar manieren om leiding te geven en een slimme zin om actie mee te forceren ('engage' en 'hit it' passeerden de revue), maar voor Burnham was het heel eenvoudig: 'let's fly'. In het vierde seizoen is zij dus de nieuwe kapitein van het schip, en meteen een met een missie.

Samen met de Federation, gaat ze namelijk op zoek naar manieren om nieuwe planeten toe te voegen aan het bondgenootschap en iedereen te bevrijden onder het juk van de overblijfselen van de Emerald Chain.

Wanneer te zien
De serie werd in oktober al vernieuwd voor een vierde seizoen. Het gerucht gaat ook dat er gekeken wordt naar een vijfde seizoen. Hoe dan ook zijn de opnames al sinds 2 november bezig en kan het zomaar snel lopen. De verwachting is dat begin volgend jaar, dus in 2022, het nieuwe seizoen te zien is.

De cast
Sonequa Martin-Green keert natuurlijk weer terug als kapitein Michael Burnham. Ook krijgt ze hulp van David Ajala's Book, haar geliefde. En zal ook Doug Jones weer te zien zijn in het vierde seizoen van de serie, ook al zagen we dat hij in de finale samen met Su'Kal op Kaminar was om daar voor Su'Kal te zorgen.

We verwachten ook dat Mary Wiseman, Anthony Rapp en andere castleden terug zijn. We weten ook dat Tig Notaro er weer is als de sarcastische Jett Reno en David Cronenberg als Kovich.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' TV-trailer laat zien dat er geen hoop meer is

Lees ook: Dit is het meesterplan van de 'Star Trek: Discovery'-schurk

Lees meer over: Star Trek Discovery, Netflix, CBS All Access, seizoen 4, dit moet je weten

Populair nieuws