Einde 'Game of Thrones' blijkt immens slecht voor HBO

Einde 'Game of Thrones' blijkt slecht voor HBO

Na het einde van Game of Thrones verloor HBO ruwweg de helft van zijn abonnees.

Jim Pedd, 10 januari 2021 om 12:10

HBO boekte een immens groot succes met Game of Thrones. Met het einde van die serie, verdween de helft van de kijkers blijkt nu.
Game of Thrones liep acht seizoenen lang en maakte van HBO een van de best bekeken kabelnetwerken in de Verenigde Staten. Ook trok de serie heel wat prijzen naar zich toe. Maar sinds de serie voorbij is, worstelt HBO met het vullen van het gat en het trekken van dezelfde massale kijkersaantallen.

Helft minder
Variety onthult dat ongeveer de helft van het aantal abonnees verdwenen is sinds de serie eindigde. De seriefinale werd door 12 miljoen kijkers in de Verenigde Staten bekeken. 51 procent verdween daarna, van het volwassen publiek (leeftijd 18-49) van de streamingdienst.

Ook blijkt dat HBO in 2020 zo'n 38 procent van zijn totale aantal kijkers verloren heeft vergeleken met 2019. Dat verklaart ook meteen waarom HBO zoveel nadruk legt op de promotie van HBO Max. Die streamingdienst is belangrijker dan ooit.

De voornaamste hoop van de kabelzender zal natuurlijk liggen in de vele Game of Thrones spin-offs die in de maak zijn, waaronder The House of the Dragon.

Lees ook: Hoe zou 'Game of Thrones' seizoen 9 eruit kunnen zien? Deze fan brengt een populaire theorie tot leven

Lees ook: Waarom werd Tyrion in 'Game of Thrones' op keiharde wijze verraden?

Bron: Variety

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Kijkers, Streamingdienst

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws