search

Ons nieuws van zondag 10 januari 2021

Eerste reacties op nieuwe Marvel-serie 'WandaVision': Kijken of niet?
Series / Nieuws

Eerste reacties op nieuwe Marvel-serie 'WandaVision': Kijken of niet?

WandaVision verschijnt over een weekje, de eerste reacties zijn goed!

Voor wie weer graag van start gaat met het Marvel Cinematic Universe kijkt vast uit naar WandaVision. Het lijkt er verdacht veel op dat er nog maar zeer weinig over de Marvel-serie is onthuld, aangezien we veelal de sitcom-achtige beelden voorgeschoteld hebben gekregen.

Nu zijn de reacties op de eerste drie afleveringen online verschenen. Disney heeft deze namelijk vertoond aan een reeks journalisten. En zoals vaker bij de eerste online-reacties zijn deze erg positief.

Eerste reacties WandaVision
De serie rond de personages van Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff / Scarlet Witch) en Paul Bettany (Vision) debuteert vrijdag op Disney+ met twee afleveringen en in totaal zijn er negen. Na de afronding gaat het MCU verder op de streamingdienst, met The Falcon and the Winter Soldier.

Hieronder de vele positieve reacties. Het blijkt dat de stijl van de eerste afleveringen compleet afwijkend is van het MCU, en dat bevalt.










Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' start aankomende vrijdag met meer afleveringen

Lees ook: 'WandaVision' krijgt een rating op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen
Series / Featured

3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen!

Hieronder drie tips voor drie nog redelijk nieuwe horrorseries die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Ratched | Bing nu! | 1 seizoen

In 1947 begint Mildred Ratched als verpleegkundige bij een vooraanstaand psychiatrisch ziekenhuis. Maar onder haar stijlvolle uiterlijk gaat een duistere kant schuil. Deze creepy serie met Sarah Paulson is een prequel op het boek en de film One Flew Over the Cuckoo's Nest. Een tweede seizoen is al aangekondigd.



JU-ON Origins | Bing nu! | 1 seizoen

Een paranormale onderzoeker zoekt geobsedeerd naar een vervloekt huis. Lang geleden gebeurde hier iets vreselijks met een moeder en haar kind. Deze Japanse Netflix Original zal vast goed scoren bij de fans van de JU-ON / The Grudge-films.



Black Summer | Bing nu! | 1 seizoen

Deze serie komt van The Asylum dat ook Z Nation (ook te zien op Netflix) maakte. Tijdens de donkere dagen direct na een zombieapocalyps werken volslagen vreemden samen om de kracht te vinden om te overleven en terug te keren naar hun dierbaren. Een tweede seizoen is in de maak.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Disney+-serie 'Marvel Studios Legends' krijgt forse kritiek van de kijkers
Series / Nieuws

Nieuwe Disney+-serie 'Marvel Studios Legends' krijgt forse kritiek van de kijkers

Marvel Studios Legends is nu te streamen op Disney+ en bevalt niet heel erg bij de fans.

Disney+ debuteerde deze week de nieuwe serie Marvel Studios Legends. Die dient als opfrisser voor de diverse helden en schurken die te zien zullen zijn in televisieseries op Disney+.

Fans keken natuurlijk heel erg uit naar de serie, want het was het eerste beetje Marvel Studios in achttien maanden. Maar helaas zijn ze erg teleurgesteld.

Enkel wat clips
De serie zette nu twee afleveringen online, rond Vision en rond Wanda Maximoff. Maar het is gewoon een stel bij elkaar gezette clips van de films waarin de twee personages te zien waren.

En daar zijn mensen dus niet heel blij mee; ze hadden meer verwacht van deze Marvel Studios-serie. Wellicht dat de marketing rond de serie dus niet helemaal goed opgezet was en mensen op het verkeerde been gezet heeft.



Op dit moment zijn er twee afleveringen te zien van Marvel Studios Legends. Komende week kunnen we de eerste twee afleveringen van WandaVision verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze series nieuw toe

Afgelopen week debuteerde er weer een behoorlijk grote titel op Amazon Prime Video.

Er verschenen deze week drie nieuwe series op Amazon Prime Video. Echt veel is het niet, maar het gaat wel weer om een behoorlijk grote titel.

Ook konden we deze week weer een nieuwe aflevering bekijken in The Expanse. We zetten al het nieuws voor je op een rij!

Grey's Anatomy (16 seizoenen): In deze serie volgen we Meredith Grey en haar collega's tijdens hun werk in het Grey Sloan Memorial, een ziekenhuis waar ze heel wat tegenslagen te verwerken krijgen, maar ook mooie dingen meemaken.

Wolfblood (4 seizoenen): Maddy Smith is een zo goed als normale tiener die met haar ouders in een dorpje woont. Zo goed als, want ze is een wolfsbloed! Wolfsbloeden hebben speciale krachten: ze zijn supersnel, supersterk, hebben sterk ontwikkelde zintuigen en kunnen van vorm veranderen wanneer ze willen.

The Expanse (S05E06): Holden en de Roci gaan op jacht. Amos en Clarissa schuilen op een verwoeste Aarde. Bobbie en Alex leveren een wanhopige strijd. Marco doet Drummer een aanbod dat ze niet kan afslaan. Avasarala komt weer aan de macht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies Netflix-serie 'Lupin': De moeite van het kijken waard?
Series / Nieuws

Eerste recensies Netflix-serie 'Lupin': De moeite van het kijken waard?

Bevalt de nieuwe Netflix-serie Lupin een beetje, of is het toch een grote tegenvaller?

Met Lupin trapt Netflix het nieuwe jaar groots af. De serie is van start gegaan met vijf afleveringen en vandaag hebben we de recensies voor je. Is het een top of een flop?

In Lupin speelt acteur Omar Sy de rol van Assane Diop, een meesterdief die zich heeft laten inspireren door de avonturen van Arsène Lupin en besluit wraak te nemen op een rijke familie die ervoor heeft gezorgd dat zijn vader in de gevangenis is komen te zitten.

De recensies
Het lijkt erop dat Netflix met de serie een grote hit in handen heeft. Op Rotten Tomatoes is 100% van de recensies positief en 83 procent van het publiek. We zetten enkele recensies voor je op een rij.

RogerEbert.com: "Lupin is een verslavende, slimme puzzel die elementen van Luther, Sherlock Holmes en Inside Man combineert voor een meeslepende ervaring."

Variety: "Een meeslepend en slim staaltje werk dat draait om een grote overval en zijn nasleep."

Flick Fan Nation: "Slick, slim en amusant. Lupin biedt precies de juiste hoeveelheid intriges om je van aflevering tot aflevering mee te nemen."

Ready Steady Cut: "Een van de grootste krachten van Netflix-serie Lupin is dat het de kijker de ene kant op laat kijken, en vervolgens volledig weet te verrassen."

Idobi: "Lupin lijkt het meeste op James Bond van alles wat je op televisie kan kijken, met coole overvallen en serieus de tofste man ooit. Deze serie is geweldig om te bingen."

Lees ook: Nieuw op Netflix: Een inbraak in Het Louvre in de nieuwe serie 'Lupin'

Lees ook: Netflix komt met live-action serie over legendarische meesterdief
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde 'Game of Thrones' blijkt immens slecht voor HBO
Series / Nieuws

Einde 'Game of Thrones' blijkt immens slecht voor HBO

Na het einde van Game of Thrones verloor HBO ruwweg de helft van zijn abonnees.

HBO boekte een immens groot succes met Game of Thrones. Met het einde van die serie, verdween de helft van de kijkers blijkt nu.

Game of Thrones liep acht seizoenen lang en maakte van HBO een van de best bekeken kabelnetwerken in de Verenigde Staten. Ook trok de serie heel wat prijzen naar zich toe. Maar sinds de serie voorbij is, worstelt HBO met het vullen van het gat en het trekken van dezelfde massale kijkersaantallen.

Helft minder
Variety onthult dat ongeveer de helft van het aantal abonnees verdwenen is sinds de serie eindigde. De seriefinale werd door 12 miljoen kijkers in de Verenigde Staten bekeken. 51 procent verdween daarna, van het volwassen publiek (leeftijd 18-49) van de streamingdienst.

Ook blijkt dat HBO in 2020 zo'n 38 procent van zijn totale aantal kijkers verloren heeft vergeleken met 2019. Dat verklaart ook meteen waarom HBO zoveel nadruk legt op de promotie van HBO Max. Die streamingdienst is belangrijker dan ooit.

De voornaamste hoop van de kabelzender zal natuurlijk liggen in de vele Game of Thrones spin-offs die in de maak zijn, waaronder The House of the Dragon.

Lees ook: Hoe zou 'Game of Thrones' seizoen 9 eruit kunnen zien? Deze fan brengt een populaire theorie tot leven

Lees ook: Waarom werd Tyrion in 'Game of Thrones' op keiharde wijze verraden?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forse tegenslag voor fans van 'Arrow': spin-off 'Green Arrow and the Canaries' gaat niet door
Series / Nieuws

Forse tegenslag voor fans van 'Arrow': spin-off 'Green Arrow and the Canaries' gaat niet door

De serie Green Arrow and the Canaries komt er helaas niet, na een backdoor pilot.

Het nieuws waarvan je wist dat je zou komen is eindelijk hier. Toen Arrow tot een einde kwam, werd nog snel in de op een na laatste aflevering een backdoor pilot getoond. Die stuurde de kijkers naar het jaar 2040.

In dat jaar was de dochter van Oliver Queen, Mia, de nieuwe Emerald Archer geworden. De aflevering was bedoeld als spin-off van Arrow en zou Green Arrow and the Canaries gaan heten. Maar helaas zal The CW niet terug gaan naar het Star City van de toekomst.

Geen nieuw seizoen
Variety meldt dat The CW besloten heeft de serie geen groen licht te geven. Waarmee het verhaal van de familie Queen dus voorbij is en het Arrowverse een nieuwe klap te verwerken krijgt.

Het was de bedoeling dat in de serie de hoofdrol was voor Katherine McNamera als Mia Queen. Ook hadden we Katie Cassidy en Julia Harkavy zien terugkeren als Laurel Lance en Dinah Drake.

Maar helaas gaat dat dus niet uitkomen en komt de spin-off serie er niet. Helaas weet Variety niet te melden waarom de spin-off er niet komt, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de ontvangst.

Lees ook: Is er nog hoop voor 'Green Arrow and the Canaries'?

Lees ook: Komst 'Green Arrow and the Canaries' nog onzeker
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De acht onthullingen uit de 'Star Trek: Discovery'-finale
Series / Featured

De acht onthullingen uit de 'Star Trek: Discovery'-finale

Star Trek: Discovery rondde deze week zijn derde seizoen af. Dit moet je weten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Waar gaat het heen met de toekomst van Star Trek: Discovery? Het nieuwe seizoen is voorbij, maar de opnames van het vierde seizoen zijn al begonnen.

Star Trek: Discovery heeft in zijn laatste aflevering nog even een paar grote veranderingen doorgevoerd. We zetten het voor je op een rij.

Geen nieuwe Burn: Doordat Su'Kal weggehaald is van de Dilithium-planeet, zal een nieuwe Burn niet meer voorkomen.

Emerald Chain verslagen: In een groot gevecht, namen de Federation, Discovery en de vloot van de planeet Ni'Var het op tegen Osyraa en de Emerald Chain. Die werden verslagen.

Ni'Var in de Federation: Ni'Var voegt zich weer bij de Federation, na enkele honderden jaren afwezigheid. De planeet, waar Vulcans en Romulans wonen, doet weer mee!

Booker en de spore-drive: Booker kan nu ook gebruik maken van de spore-drive, waarmee Stamets niet meer 'nodig' is.

Boze Paul Stamets: Stamets is nog altijd boos op Michael Burnham dat zij ervoor koos de Federation te redden en niet zijn echtgenoot.

Gray terug?: Mogelijk keert Gray, het onzichtbare vriendje van Adira, op een gegeven moment terug; we zagen al een eerste hint dat hij in de serie te zien zou kunnen zijn.

Toekomst voor de Federation: Nu de Federation de Emerald Chain heeft verslagen, is het weer mogelijk om een toonaangevend orgaan in interstellaire politiek te worden. En daar wordt ook aan gewerkt.

Captain Michael Burnham: Niemand minder dan Michael is nu de kapitein van de Discovery, iets waar fans haar al jaren in hadden willen zien.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' TV-trailer laat zien dat er geen hoop meer is

Lees ook: Dit is het meesterplan van de 'Star Trek: Discovery'-schurk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.