search
Disney+ lanceert vandaag 'WandaVision': We bereiden je vast voor
Series / Featured

Disney+ lanceert vandaag 'WandaVision': We bereiden je vast voor

Disney+ komt deze week met de eerste Marvel Cinematic Universe-serie ooit.

WandaVision is vanaf vandaag op Disney+ te zien. De serie lijkt een van de meest bizarre projecten in de geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe te worden.

Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over de negen afleveringen tellende serie. Deze wordt op 15 januari gelanceerd met twee afleveringen. Daarna volgt wekelijks op vrijdag een nieuwe aflevering.

Het verhaal
De serie draait om Wanda Maximoff en Vision, die het ideale leven hebben in de suburbs. Maar het lijkt er al snel op dat niet alles is wat het lijkt en dat vormt het begin van een zoektocht naar de waarheid. Een waarheid die begint bij een serie die lijkt op een klassieke sitcom, maar tegen het einde verwordt tot de klassieke MCU-actie die we uit de bioscoopfilms kennen.

Het lijkt erop dat de serie een aantal liedjes krijgt, want Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, die hitliedjes voor Frozen schreven, mochten ook diverse unieke liedjes voor WandaVision schrijven. Verder is de serie een klassieke liefdesbrief aan de gouden tijden van televisie van de jaren vijftig.

De hoofdpersonen
De belangrijkste twee personages zijn natuurlijk Wanda Maximoff, ofwel Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), en Vision (Paul Bettany). Wanda is een van de meest krachtige personages van het MCU, en iemand die worstelt met haar immense krachten. In de films zagen we dat ze een relatie kreeg met Vision, die ontstond dankzij een Infinity Stone.

Ook zien we Randall Park weer als Jimmy Woo, een FBI-agent die met Ant-Man rondhing in Ant-Man and the Wasp. Verder speelt Kat Dennings wederom de rol van Darcy Lewis en is actrice Teyonah Parris niemand minder dan Monica Rambeau. Zij is een oudere versie van het personage dat we zagen in de film Captain Marvel en had in de films nooit contact met Wanda en Vision.

De ontvangst
De eerste reacties die we zagen waren positief. Critici vragen zich heel erg af waar het heen zal gaan met de serie, maar zeggen ook dat de boel redelijk traag op gang komt. Het grote mysterie is... een mysterie.

Lees ook: 'WandaVision' krijgt een rating op Disney+

Lees ook: Bijzondere eerste clip peperdure Disney+ serie 'WandaVision'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen