search

Ons nieuws van vrijdag 15 januari 2021

Nieuwe seizoen Netflix-serie 'Stranger Things' wil nog niet erg vlotten
Series / Nieuws

Nieuwe seizoen Netflix-serie 'Stranger Things' wil nog niet erg vlotten

Het coronavirus zorgt ervoor dat de opnames van Stranger Things langzaam gaan.

De opnames van het vierde seizoen van Netflix-serie Stranger Things zijn in volle gang. Maar mocht je hopen dat het supersnel gaat en het nieuwe seizoen helemaal niet lang op zich laat wachten, hebben we slecht nieuws.

Acteur Gaten Matarazzo, die de rol van Dustin Henderson speelt in de hitserie, vertelt aan People dat de opnames vrij traag verlopen. Dat komt door het coronavirus.

Trage opnames
"Het is zeker een trager proces dan normaal," aldus Matarazzo. "Dat zegt ook wat, want we nemen sowieso al ruim de tijd met het maken van de serie. Het gaat niet zo soepel of consistent qua tempo als we allemaal gehoopt hadden. Maar we doen ons best."

Vervolgens zei hij nog: "Ik denk dat het belangrijkste is dat we aan het werk zijn en we allemaal veilig blijven."

Dat lijkt te lukken, want de opnames zijn sinds november bezig. Volgens een van de producenten, Shawn Levy, wordt dit seizoen het beste tot nu toe, met name omdat de makers langer de tijd hadden dan eerder het geval was.

Lees ook: Releasedatum vierde seizoen Netflix-hit 'Stranger Things' onthuld?

Lees ook: 'Stranger Things' gaat grote veranderingen brengen voor een hoofdpersonage
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt de volgende reboot aan het zeer succesvolle 'Heartbreak High' uit de '90
Series / Nieuws

Netflix kondigt de volgende reboot aan het zeer succesvolle 'Heartbreak High' uit de '90

Netflix blijkt veel vertrouwen te hebben in series die hun roots vinden in de jaren '90...

Wat velen niet meer hadden verwacht is toch werkelijkheid geworden. Het ooit zo populaire Heartbreak High krijgt alsnog een achtste seizoen.

De serie Heartbreak High liep in eerste instantie van 1994 tot en met 1999 bij de VARA. De serie vertelde het verhaal van leerlingen die naar een middelbare school gingen in het Australische Sydney. Sinds 27 november vorig jaar zijn de zeven oorspronkelijke seizoenen allemaal te bekijken bij streamingdienst Netflix.

Bovenstaande zorgt er voor dat je in totaal zomaar even 200 afleveringen van de Australische reeks kan bekijken op Netflix. Volgend jaar komen er daar nog eens 8 afleveringen bij.

Deal met Netflix
De opnames voor de reboot van de ooit zo populaire serie zullen in de loop van dit jaar worden aangevat. De opnames zullen gebeuren met een grotendeels nieuwe cast. Jeroen Koopman, de oprichter van NewBe liet alvast het volgende optekenen over de overeenkomst met Netflix:

"Het was reeds een heel avontuur om de serierechten te kunnen bemachtigen. Dat we nu de mogelijkheid aangereikt krijgen om de reboot op het grootst mogelijk denkbare internationaal platform aan te bieden is natuurlijk helemaal onwezenlijk."

Wanneer de reboot precies zal verschijnen op Netflix is momenteel nog niet bekend. Goed nieuws is het voor de fans echter zeker en vast!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een eigen serie voor Nicole Kidman die we zagen als Queen Atlanna in 'Aquaman'?
Series / Nieuws

Een eigen serie voor Nicole Kidman die we zagen als Queen Atlanna in 'Aquaman'?

Aquaman-ster Nicole Kidman zou straks terugkeren als Queen Atlanna in een eigen serie.

De cast van Aquaman heeft de komende tijd nog wel iets te doen, lijkt het. James Wan maakte die DCEU-film en wist er een miljard dollar mee te verdienen aan de wereldwijde box office.

Gek is het dan ook niet dat er gekeken wordt naar mogelijkheden om de franchise uit te breiden. Een optie waarnaar gekeken wordt, is naar het schijnt een televisieserie die plaats moet bieden aan Nicole Kidman als hoofdrolspeelster.

Queen Atlanna
De 53-jarige actrice keert terug in het tweede Aquaman-deel dat in 2023 of 2024 in de bioscoop zal draaien. Nu horen we via Giant Freakin Robot ook dat ze te zien moet zijn in een spin-off serie.

Queen Atlanna had al een rol in de eerste film en had daarin een cruciale rol in haar zoon die uiteindelijk de nieuwe koning van Atlantis werd.

Mogelijk keert Nicole Kidman nu dus weer terug voor een televisieserie, die dan helemaal om dat personage draait. Wat voor plot er mogelijk is, is nog niet bekend. De serie zou op HBO Max te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar en wanneer kan je dit jaar nieuwe afleveringen 'The Walking Dead' gaan kijken?
Series / Nieuws

Waar en wanneer kan je dit jaar nieuwe afleveringen 'The Walking Dead' gaan kijken?

Er is meer The Walking Dead onderweg, met seizoen 11 en de spin-offs.

Ondanks dat er werd aangekondigd dat The Walking Dead ermee gaat stoppen na het elfde seizoen, is het einde van de franchise nog lang niet in zicht. Er lijkt zelfs veel meer te gaan komen in 2021!

Hieronder zie je de verschijningsdatums en -momenten van de nieuwe seizoenen in het Walking Dead-universum ni 2021, onthult door de zender AMC:

⦁ The Walking Dead seizoen 10 bonusafleveringen: vanaf 28 februari
⦁ Talking Dead start na The Walking Dead op 28 februari
⦁ Fear the Wlaking Dead seizoen 6 keert terug in de lente van 2021
⦁ The Walking Dead: World Beyond seizoen 2 volgt later in 2021
⦁ The Walking Dead seizoen 11 begin in het najaar van 2021
⦁ Fear the Walking Dead seizoen 7 start in het eind van 2021

Promo voor The Walking Dead 2021
Hieronder zie je ook promo met alle onthullingen. Waarschijnlijk gaat seizoen 11 van The Walking Dead nog wel even verder in 2022, aangezien het seizoen bestaat uit flink meer afleveringen.Lees ook: Niet Shane maar [SPOILER..] ging bijna dood in 'The Walking Dead'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer nieuws voor fans van Deense serie 'Borgen'!
Series / Nieuws

Zeer nieuws voor fans van Deense serie 'Borgen'!

De opnames voor het vierde seizoen van de reeks zijn inmiddels begonnen...

Het vierde seizoen van de Deense serie Borgen laat reeds even op zich wachten. Nu is er gelukkig voor de fans licht aan het einde van de tunnel.

Vandaag raakte bekend dat de opnames voor het vierde seizoen van de serie Borgen inmiddels zijn begonnen. De eerste scènes werden voorbije maandag gedraaid in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

In eerste instantie liep de serie Borgen van 2010 tot 2013. Vorig jaar werd in april plots aangekondigd dat er nog een vierde deel zou worden gemaakt door de Deense omroep DR. Dit keer verloopt de productie echter in samenwerking met Netflix.

Bekende cast
De hoofdrollen in het vierde seizoen van de serie zijn terug weggelegd voor actrices Sidse Babett Knudsen en Birgitte Hjort Sørensen. Zij kruipen aldus terug in de huid van de personages Birgitte Nyborg en Katrine Fønsmark. Ook nagenoeg alle andere hoofdpersonages zullen terug van de partij zijn.

Ondanks het feit dat het grootste deel van de cast dus terugkeert voor het nieuwe seizoen geldt dat niet voor Pilou Asbæk. Hij speelde de rol van Kasper Juul. Later was de acteur te zien in de HBO-hitserie Game of Thrones waarin hij de rol vertolkte van Euron Greyjoy.

Ondanks het feit dat de opnames voor het vierde seizoen ondertussen reeds zijn begonnen moeten we het nieuwe deel niet meer dit jaar verwachten. De première staat op dit moment dan ook gepland voor 2022.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ lanceert vandaag 'WandaVision': We bereiden je vast voor
Series / Featured

Disney+ lanceert vandaag 'WandaVision': We bereiden je vast voor

Disney+ komt deze week met de eerste Marvel Cinematic Universe-serie ooit.

WandaVision is vanaf vandaag op Disney+ te zien. De serie lijkt een van de meest bizarre projecten in de geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe te worden.

Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over de negen afleveringen tellende serie. Deze wordt op 15 januari gelanceerd met twee afleveringen. Daarna volgt wekelijks op vrijdag een nieuwe aflevering.

Het verhaal
De serie draait om Wanda Maximoff en Vision, die het ideale leven hebben in de suburbs. Maar het lijkt er al snel op dat niet alles is wat het lijkt en dat vormt het begin van een zoektocht naar de waarheid. Een waarheid die begint bij een serie die lijkt op een klassieke sitcom, maar tegen het einde verwordt tot de klassieke MCU-actie die we uit de bioscoopfilms kennen.

Het lijkt erop dat de serie een aantal liedjes krijgt, want Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, die hitliedjes voor Frozen schreven, mochten ook diverse unieke liedjes voor WandaVision schrijven. Verder is de serie een klassieke liefdesbrief aan de gouden tijden van televisie van de jaren vijftig.

De hoofdpersonen
De belangrijkste twee personages zijn natuurlijk Wanda Maximoff, ofwel Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), en Vision (Paul Bettany). Wanda is een van de meest krachtige personages van het MCU, en iemand die worstelt met haar immense krachten. In de films zagen we dat ze een relatie kreeg met Vision, die ontstond dankzij een Infinity Stone.

Ook zien we Randall Park weer als Jimmy Woo, een FBI-agent die met Ant-Man rondhing in Ant-Man and the Wasp. Verder speelt Kat Dennings wederom de rol van Darcy Lewis en is actrice Teyonah Parris niemand minder dan Monica Rambeau. Zij is een oudere versie van het personage dat we zagen in de film Captain Marvel en had in de films nooit contact met Wanda en Vision.

De ontvangst
De eerste reacties die we zagen waren positief. Critici vragen zich heel erg af waar het heen zal gaan met de serie, maar zeggen ook dat de boel redelijk traag op gang komt. Het grote mysterie is... een mysterie.

Lees ook: 'WandaVision' krijgt een rating op Disney+

Lees ook: Bijzondere eerste clip peperdure Disney+ serie 'WandaVision'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde deze series nieuw toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde deze series nieuw toe afgelopen week

Netflix heeft een paar nieuwe series toegevoegd aan zijn aanbod de afgelopen week.

Het was een degelijk weekje op Netflix. We zetten de nieuwe series voor je op een rij. Er is onder meer een nieuwe docureeks, er is een stel Nederlandse series toegevoegd en nog een nieuw seizoen van de animatieserie van Netflix: Disenchantment.

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer: Onder de glamour van het LA van de jaren 1985 gaat een meedogenloze, kwaadaardige seriemoordenaar schuil. In dit true-crime verhaal, rusten twee detectives niet tot ze hem hebben.

De Geheimen van Barslet (1 seizoen): In deze miniserie wordt een Nederlands plattelandsdorp doelwit van een reeks bizarre gebeurtenissen. Het mysterie wordt bezien vanuit meerdere gezichtspunten.

Als de dijken breken (1 seizoen): Wanneer een zware storm op Nederland en België afkomt, dreigen de dijken het te geven, waardoor de laaggelegen gebieden van de twee landen zouden worden overstroomd.

Kuroko's Basketball (1 seizoen): Vijf jonge basketbalsterren gaan naar verschillende middelbare scholen, en nu zoekt Tetsuya Kuroko met Seirin High de weg naar de roem.

Carmen Sandiego (4 seizoenen): Carmen Sandiego is een dievegge die haar vaardigheden ten goede aanwendt. Ze reist met haar vaardigheden ten goede aanwendt.

Disenchantment (3 seizoenen): Deze animatieserie van Matt Groenings heeft vooraanstaande stemacteurs, zoals Abbi Jacobson, Nat Faxon en Eric Andre.

Dawson's Creek: seizoen 1-6: De idealistische Dawson en zijn gezin krijgen heel wat te verwerken.

The Idhun Chronicles: 2 seizoenen: Een verweesde jongen vecht tegen de moordenaars van zijn ouders om een planeet te redden. Hij ontdekt een nieuwe wereld vol gevaar en wonderen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Marvel-serie 'WandaVision' staat online! Wat zeggen de recensies?
Series / Nieuws

Nieuwe Marvel-serie 'WandaVision' staat online! Wat zeggen de recensies?

Heb jij de eerste twee afleveringen van WandaVision al gezien. Nu op Disney+.

Eindelijk is het zover. Het Marvel Cinematic Universe is gestart met de eerste twee afleveringen van de serie WandaVision met uiteraard de bekende personages Wanda Maximoff / Scarlet Witch van Elizabeth Olsen en Vision van Paul Bettany.

Ook zijn er de nodige recensies online verschenen en het wordt duidelijk dat de serie goed in de smaak valt bij de critici. Op het moment van schrijven staat de Marvel-serie op 94 procent op Tomatometer van Rotten Tomatoes.

"Het is deels liefdevol eerbetoon aan de tv-geschiedenis, deels met excentrieke mysterie. WandaVision is voor het MCU een wonderbaarlijk rare en opvallend gewaagde stap op het kleine scherm - en een perfecte showcase voor Elizabeth Olsen en Paul Bettany," luidt de Critics Consensus op de website.
Veel positieve recensies
"Het is een geweldige televisie, geheel door zijn eigen verdiensten. Voor degenen die van deze verhalen genieten en hoopten dat ze er dieper in zouden duiken, is WandaVision een ware triomf," is de reactie van de filmjournalist van Collider.

Een van de weinige negatievere reacties komt via de Chicago Tribune: "Hoewel het veel te vroeg is om de gok met negen afleveringen van $ 150 miljoen volledig te beoordelen, is het tot nu toe interessant slecht."Lees ook: Nieuwe Disney+-serie 'WandaVision' krijgt meteen een tweede seizoen?

Lees ook: Veel Superheldenactie in nieuwe trailer 'WandaVision'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keiharde kritiek op Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Keiharde kritiek op Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'

Avatar: The Last Airbender krijgt een live-action remake en de oorspronkelijke stemmencast vindt het maar niets.

Sinds het debuut heeft Avatar: The Last Airbender heel wat fans wereldwijd blij weten te maken. De serie is een van de beste animatieseries ooit gemaakt, maar binnen Hollywood is men nog niet zo heel succesvol geweest in het omtoveren van de boel tot een live-action geheel.

Na een totaal mislukte film van regisseur M. Night Shyamalan, probeert Netflix het nu. Maar sinds het vertrek van bedenkers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko als showrunners van de live-action serie van Netflix, is er veel kritiek.

De cast wil het niet
Afgelopen weekend kwam de stemmencast van Avatar: The Last Airbender weer eens bij elkaar. Daarbij werd gesproken over een mogelijke live-action serie van Netflix. Dee Bradley Baker was de eerste die erop in ging.

"Ik weet niet zo goed hoe je het beter zou kunnen doen dan wat onze serie deed. Ik sta open voor alles wat ze willen doen met de live-action serie, waar ik niets over weet, maar het is een beetje de vraag hoe je het beter kan doen dan het al gedaan is," aldus Baker.

Ook Olivia Hack was het daarmee eens. Zij vond het ook overbodig: "vooral als je dezelfde serie, maar dan als live-action maakt. Je voegt niks toe aan het universum. Je doet hetzelfde en dat voelt voor mij overbodig. Maar ik weet het niet, ik zeg niets."

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-ster wil terugkeren voor live-action serie

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-cast komt weer bij elkaar
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen
Series / Featured

3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen!

Hieronder drie tips voor hartstochtelijke en romantische series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Bridgerton | Bing nu! | 1 seizoenen

In dit Britse kostuumdrama met Adjoa Andoh, Julie Andrews, Lorraine Ashbourne en Regé-Jean Page zoeken acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.Sweet Magnolias | Bing nu! | 1 seizoenen

Met rollen voor JoAnna Garcia Swisher, Brooke Elliott en Heather Headley helpen in deze romantische dramaserie de goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue elkaar terwijl ze een balans moeten vinden tussen relaties, familie en carrières in het zuidelijke stadje Serenity.Toy Boy | Bing nu! | 2 seizoenen

In deze Spaanse hartstochtelijke thriller wordt een stripper in Málaga na zeven jaar vrijgelaten in afwachting van een nieuw proces. Hij wil bewijzen dat zijn minnares hem liet opdraaien voor de moord op haar man.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De met prijzen beladen serie 'Insecure' van HBO gaat er een punt achter zetten
Series / Nieuws

De met prijzen beladen serie 'Insecure' van HBO gaat er een punt achter zetten

De komische dramaserie won de laatste jaren heel wat prijzen.

HBO heeft laten weten dat hun kritisch bejubelde serie Insecure eindigt met het binnenkort verwachte vijfde seizoen.

De populaire komische dramaserie kreeg in mei 2020 het groene licht voor een vijfde seizoen, nadat het vierde seizoen net begon. De opnames voor het vijfde en laatste seizoen beginnen later deze maand, waarna de afleveringen later dit jaar beschikbaar worden gesteld.

Gemaakt met liefde
Insecure is een creatie van hoofdrolspeler Issa Rae en Larry Wilmore, en is deels gebaseerd op Rae's webserie Awkard Black Girl. In Insecure volgen we een moderne Afro-Amerikaanse vrouw (Rae) die in allerlei ongemakkelijke situaties terechtkomt.

De cast bestaat naast Rae uit namen als Yvonne Orji, Jay Ellis, Natasha Rothwell, Amanda Seales en Alexander Hodge. De serie is een grote hit gebleken sinds het eerste seizoen uit 2016 en heeft een score van 96% op Rotten Tomatoes. Rae werd daarnaast genomineerd voor een Emmy en tweemaal voor een Golden Globe.

Het is nog onduidelijk wanneer Insecure seizoen 5 precies beschikbaar zal zijn op HBO.

Lees ook: Hitserie 'Insecure' van HBO krijgt vijfde seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe ontwikkelingen rondom de aankomende Marvel-serie 'Moon Knight'
Series / Nieuws

Nieuwe ontwikkelingen rondom de aankomende Marvel-serie 'Moon Knight'

Oscar Isaac zal binnenkort naar Europa afreizen voor de opnames van de Marvel-serie.

Het nieuws over Marvels Disney+-serie Moon Knight blijft gestaag binnendruppelen. Vandaag is namelijk bekend geworden dat actrice May Calamawy een belangrijke rol heeft gescoord in de serie.

Calamawy zal te zien zijn naast de eerder aangekondigde Oscar Isaac, die het titulaire personage speelt. Marc Spector, alias Moon Knight, is een huurling met meerdere alter ego's die superkrachten krijgt van de Egyptische maangod Khonshu.

Wie Calamawy precies zal spelen wordt vooralsnog geheimgehouden, maar het zal naar verluidt een van de grotere rollen zijn. We kennen Calamawy voornamelijk van de bekroonde Hulu-serie Ramy.

Opnames kruipen dichterbij
Tevens is bekend geworden dat de opnames van Moon Knight in maart van start zullen gaan in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

De regie is in handen van Mohamed Diab, maar ook horror-duo Justin Benson en Aaron Moorhead nemen een aantal afleveringen voor hun rekening.

Lees ook: Disney+-serie 'Moon Knight' krijgt bakken actie maar ook een serieus randje

Lees ook: Marvel-held 'Moon Knight' heeft meerdere identiteiten in Disney+ serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke series hebben onze Amerikaanse vrienden in 2020 het meeste streaming bekeken?
Series / Nieuws

Welke series hebben onze Amerikaanse vrienden in 2020 het meeste streaming bekeken?

The Office lijkt het meest populair te zijn van allemaal, maar er zijn ook opmerkelijke titels.

De balans van 2020 wordt langzaamaan opgemaakt. Zo is nu bekend welke serie de meest populaire van de Verenigde Staten is op streaming.

Nielsen heeft zijn cijfers bekend gemaakt over het hele jaar. Het blijkt dat de serie The Office veruit de meest populaire is. Netflix-abonnees keken maar liefst 57,13 miljard minuten naar de serie. Stukken meer dan de nummer twee op de lijst: Grey's Anatomy, dat 39,41 miljard minuten gestreamd werd.

De toplijst
De toplijst laat zien dat Netflix bijzonder populair blijft. We hebben twee lijsten: de Originals van een streamingdienst en de aangekochte series.

1. The Office (Netflix) - 57,13 miljard
2. Grey's Anatomy (Netflix) - 39,41 miljard
3. Criminal Minds (Netflix) - 35,41 miljard
4. NCIS (Netflix) - 28,13 miljard
5. Schitt's Creek (Netflix) - 23,79 miljard
6. Supernatural (Netflix) - 20,34 miljard
7. Shameless (Netflix) - 18,22 miljard
8. New Girl (Netflix) - 14,55 miljard
9. The Blacklist (Netflix) - 14,48 miljard
10. The Vampire Diaries (Netflix) - 14,09 miljard

En er zijn natuurlijk ook Originals. Ook daarin is Netflix dominant, al blijkt dat ook Disney+ in de top tien staat.

1. Ozark (Netflix) - 30,46 miljard
2. Lucifer (Netflix) - 18,95 miljard
3. The Crown (Netflix) - 16,28 miljard
4. Tiger King (Netflix) - 15,61 miljard
5. The Mandalorian (Disney+) - 14,52 miljard
6. The Umbrella Academy (Netflix) - 13,47 miljard
7. The Great British Baking Show (Netflix) - 13,28 miljard
8. Boss Baby: Back in Business (Netflix) - 12,63 miljard
9. Longmire (Netflix) - 11,38 miljard
10. You (Netflix) - 10,97 miljard

Lees ook: Reboot van 'The Office' nog steeds mogelijk

Lees ook: Humor: Jennifer Garner's schaamteloze huilbui door einde 'The Office'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donkere wolken voor een nieuw seizoen van de serie 'Swamp Thing'?
Series / Nieuws

Donkere wolken voor een nieuw seizoen van de serie 'Swamp Thing'?

Het lijkt er niet op dat er een nieuw seizoen komt van de serie Swamp Thing.

Hoewel televisieserie Swamp Thing van DC Universe een succesvol nieuw leven beleefd op The CW, is de kans op een tweede seizoen toch erg klein.

De serie ging in april 2019 van start op DC Universe en werd daar al snel stopgezet, nog voordat het eerste seizoen volledig te zien was. TV Line meldt nu dat, ondanks het succes van de serie op The CW, er geen tweede seizoen komt.

Allang verkeken
Dat komt onder meer omdat alle sets "allang vernietigd" zijn. De contracten die men had met de castleden zijn ook al verlopen. En daarom wijzen bronnen van TV Line er dan ook op dat "alle tekenen erop wijzen dat het tweede seizoen nooit zal gebeuren."

De manier waarop de serie ook heel plotseling geannuleerd werd is erg pijnlijk geweest en leidt er dan ook toe dat de kans klein is dat er een nieuw seizoen komt. De redenen achter het annuleren lagen in meerdere elementen.

Allereerst zou de studio zijn belastingvoordelen verloren zijn in North Carolina. Ook zou men niet bereid zijn om de miljoenen neer te tellen om de sets op te kunnen slaan. Bovendien geloofden volgens de verhalen de studiobazen niet dat de serie een lang leven beschoren zou zijn.

Lees ook: Krijgt DC-serie 'Swamp Thing' tóch een tweede seizoen?

Lees ook: DC-serie 'Swamp Thing' krijgt toch nog een nieuw seizoen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie wekt het legendarische kwaad Sauron weer tot leven?
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie wekt het legendarische kwaad Sauron weer tot leven?

Wederom lijkt de grote schurk Sauron de belangrijkste slechterik van Lord of the Rings te zijn.

Amazon gaf eerder deze week een eerste synopsis vrij van zijn Lord of the Rings-serie. Die belooft enorm groots te worden.

De boel speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in The Hobbit en Lord of the Rings af en laat onder meer nieuwe locaties in Midden-Aarde zien. En dankzij de nieuwe omschrijving, weten we ook dat de serie zich zal focussen op een bekende slechterik.

Sauron is terug
De hele Lord of the Rings-trilogie draaide om de strijd tegen Sauron en zijn ene Ring. In de plotsynopsis van de serie gaat het over "de grootste schurk die ooit uit de pen van Tolkien kwam".

We lezen ook dat hij "dreigde de wereld in duisternis" onder te dompelen. De kans is heel groot dat de serie draait om de eerste strijd tegen Sauron en hoe hij het eiland Númenor ten val wist te brengen.

De serie draait namelijk om de Tweede Era in de wereld van schrijver J.R.R. Tolkien. En in die tijd kwam Sauron de eerste keer op, om uiteindelijk ten val gebracht te worden door een brede coalitie.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Lord of the Rings'!

Lees ook: 'Lord of the Rings'-ster Viggo Mortensen over de peperdure aanstaande serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel zou zomaar eens de gestopte serie 'Daredevil' weer terug kunnen brengen
Series / Nieuws

Marvel zou zomaar eens de gestopte serie 'Daredevil' weer terug kunnen brengen

Daredevil-acteur Charlie Cox kan heel goed terugkeren voor Marvel Studios.

Toen Netflix bevestigde dat het zijn Marvel-series niet zou vernieuwen, was dat teleurstellend voor fans. Geen kans meer op nieuwe seizoenen met Charlie Cox in Daredevil, om maar wat te noemen.

Maar alles is tegenwoordig mogelijk in de filmindustrie, dus ook een revival van de series. Dat blijkt ook uit een gesprek dat Collider met Marvel-baas Kevin Feige had.

Alles kan
"Ik kijk altijd naar alles wat eerder gedaan is. Of het nou onze films zijn, of het nou televisieseries van Marvel Entertainment zijn, en natuurlijk naar comics, gamers, cartoons en alle andere dingen als inspiratie voor de toekomst van Marvel," aldus Feige. "Dat is ook de manier waarop comics de afgelopen 80 jaar gewerkt hebben. Dus we zullen zien."

Toen hem concreet gevraagd werd naar een mogelijke terugkeer van Cox als Matt Murdock, ontweek Feige de vraag. Maar het zou wel kunnen dat die terugkeer er uiteindelijk in zit, gezien het antwoord van de Marvel-baas.

In november 2018 maakte Netflix al bekend dat Charlie Cox niet terug zou keren als Daredevil, waarop heel wat fans een campagne begonnen voor een terugkeer van de acteur. Die slaagde niet, maar er zijn al enige tijd geruchten over een terugkeer via Marvel Studios.

Lees ook: Disney+ brengt Charlie Cox mogelijk terug als Daredevil

Lees ook: Gaat Marvel-serie 'Daredevil' tóch een nieuwe kans krijgen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney wil 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' tot de bodem gaan uitmelken
Series / Nieuws

Disney wil 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' tot de bodem gaan uitmelken

'The Mandalorian' zou ook een bioscoopfilm kunnen krijgen, meerdere spin-offs etc...

Het gerucht gaat dat Disney+ nog vele jaren door wil gaan met The Mandalorian. Het is de eerste live-action Star Wars-serie en zo'n groot succes dat Disney meerdere spin-offs en diverse andere live-action series heeft aangekondigd.

Dit jaar krijgen we bijvoorbeeld spin-off The Book of Boba Fett te zien. Maar er wordt ook gewerkt aan spin-offs als Ahsoka en Rangers of the New Republic. Daar bovenop komt er volgend jaar ook nog een derde seizoen.

Nog lang doorgaan
Kessel Run Transmissions laat nu weten dat de plannen wel heel ambitieus zijn. "De plannen voor het verhaal lopen helemaal tot 2027," aldus het doorgaans betrouwbare YouTube-kanaal.

"We horen ook dat er op een gegeven moment misschien wel films uit gaan komen, die dan in de bioscoop kunnen draaien."

Een culminering van het verhaal van Din Djarin in de bioscoop is, gezien de schaal van de serie, natuurlijk goed voor te stellen. Het zou dan dus nog om een stuk of vijf of zes seizoenen gaan, wat ook prima mogelijk lijkt te zijn gezien het verhaal en de richting die het in lijkt te gaan.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Lees ook: 'The Mandalorian'-ster nu al niet meer de populairste van de wereld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen van je favoriete seriemoordenaar 'Dexter' vindt meerdere nieuwe castleden
Series / Nieuws

Nieuw seizoen van je favoriete seriemoordenaar 'Dexter' vindt meerdere nieuwe castleden

Het negende seizoen krijgt tien afleveringen en vindt weer nieuwe castleden.

Showtime is hard op zoek naar castleden voor Dexter, dat een negende seizoen krijgt om het verhaal van seriemoordenaar Dexter Morgan alsnog bevredigend af te ronden.

Afgelopen oktober leerden we dat de serie een revival van tien afleveringen zou krijgen. Michael C. Hall kruipt voor het eerst sinds 2013 weer in de huid van het personage. En nu zijn er weer nieuwe castleden gevonden.

Nieuwe castleden en details
Vandaag is bekend gemaakt dat Julia Jones, Alano Miller, Johnny Sequoyah en Jack Alcott gecast zijn in het negende seizoen. Het is ook al duidelijk wie zij zullen spelen.

Jones is te zien als Angela Bishop, de eerste Native American politiechef van haar stad; Sequoyah speelt haar dochter Audrey. Miller is verder Logan, een sergeant van het Iron Lake Police Department en de worstelcoach van de lokale middelbare school. Verder is Alcott niemand minder dan Randall, met wie Dexter een "betekenisvolle aanvaring" heeft.

Het nieuwe seizoen speelt zich in de staat New York af, dus niet in Los Angeles of Oregon waar de serie eindigde. De grote schurk is Clancy Brown.

Lees ook: Harde kritiek op 'Dexter'-finale is helemaal terecht

Lees ook: Kan 'Dexter' het met de fans weer goedmaken na het zeer teleurstellende laatste seizoen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.