'Game of Thrones'-actrice in nieuwe serie over de legendarische rockband 'Sex Pistols'

Game of Thrones-actrice in serie over Sex Pistols

Een miniserie over een van de beruchtste bands ooit komt naar je tv.

Zilko Tarici, 13 januari 2021 om 10:40

FX heeft een miniserie besteld over de beruchte punkband Sex Pistols. Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire, Sunshine) zal de serie regisseren, aldus Variety.
De zesdelige serie is gebaseerd op Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol, de memoire van bandlid Steve Jones uit 2018. Naast de regie, produceert Boyle ook. Hij doet dit samen met Craig Pearce en Frank Cottrell Boyce, die tevens het script schrijven.

De serie draagt de eenvoudige titel Pistol en heeft ook al een cast. Toby Wallace speelt Steve Jones, Anson Boon is te zien als John 'Johnny Rotten' Lydon, Louis Partridge als Sid Vicious, Jacob Slater als Paul Cook, Fabien Frankel als Glen Matlock, Dylan Llewellyn als Wally Nightingale, Sydney Chandler als Chrissie Hynde, Emma Appleton als Nancy Spungen en niemand minder dan Game of Thrones-actrice Maisie Williams als Jordan, de koningin van de punkrock.

Terugkeer naar tv
Pistol betekent voor Boyle een terugkeer naar FX, voor wie hij eerder de miniserie Trust regisseerde en produceerde in 2018. Boyle won eerder de Oscar voor beste regisseur voor Slumdog Millionaire en werd genomineerd voor het script van 127 Hours.

Het is nog onduidelijk wanneer we Pistol precies kunnen verwachten.

Bron: Variety

Lees meer over: The Sex Pistols, Danny Boyle, Slumdog Millionaire, Trainspotting, 28 Days Later, Johnny Rotten

Populair nieuws