search
'Game of Thrones' opvolger 'Dunk & Egg' is niet zonder risico voor HBO
Series / Nieuws

'Game of Thrones' opvolger 'Dunk & Egg' is niet zonder risico voor HBO

Mogelijk herhaalt men straks dezelfde grote fouten die eerder ook gemaakt zijn.

Game of Thrones krijgt en tweede spin-off; eentje die gebaseerd wordt op de boeken van George R.R. Martin genaamd Dunk & Egg. Dat is een groot risico dat HBO neemt.

De nieuwe serie speelt zich 90 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. We volgen de ridder Dunk, die in de toekomst Ser Duncan the Tall zal heten. Hij onderneemt samen met schildknaap Egg, de toekomstige King Aegon V Targaryen, allerlei avonturen op Westeros.

Groot risico
Het probleem is echter dat er pas drie novelles verschenen in de Dunk & Egg-franchise. Dat terwijl schrijver George R.R. Martin er nog een stuk of acht tot tien wil schrijven.

Sinds 2010 heeft hij echter geen enkel nieuw verhaal meer geschreven in de reeks. Wat we zagen bij Game of Thrones dreigt nu ook mis te lopen. Die serie ging de mist in op het moment dat de makers de boeken van George R.R. Martin gepasseerd hadden.

Daarna maakten ze keuzes die Martin niet gemaakt zou hebben. Dat kan dus een probleem zijn als het aankomt op deze nieuwe serie, die heel snel de boeken voorbij zou kunnen streven.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster Sean Bean over schokkende einde Ned Stark

Lees ook: Einde 'Game of Thrones' blijkt immens slecht voor HBO
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen