Disney+-serie 'WandaVision' onthult wat er aan de hand is

'WandaVision' onthult wat er aan de hand is

Eindelijk krijgen we een deel van de antwoorden voorgeschoteld rond de serie WandaVision.

Jim Pedd, 31 januari 2021 10:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

WandaVision heeft vandaag eindelijk laten zien wat er nou eigenlijk aan de hand was. Aflevering 4 van de serie onthulde heel wat achtergronden en legde bepaalde zaken al uit.
In de eerste drie afleveringen kregen we bovenal te zien dat Wanda en Vision in een bizarre alternatieve realiteit leven, compleet met sitcompubliek. Aflevering 4 laat zien wat er aan de andere kant van die realiteit speelt.

Wanda overal schuldig aan
Wanda Maximoff blijkt de nieuwe realiteit gemaakt te hebben. Althans, daar lijkt het nu op. We zien namelijk dat zij inderdaad Monica Rambeau uit de realiteit gezet heeft. Ook zien we haar tegen Vision zeggen dat zij in controle is over alles wat er aan de hand is.

Bijzonder is dus dat Wanda degene is die deze realiteit heeft gemaakt, en dat heeft ook een gruwelijke consequentie. We zien namelijk ook dat Vision dood is, en waarschijnlijk ook blijft.

In de aflevering ziet Wanda een flits van een dode Vision voor zich, zonder Mind Stone in zijn hoofd en met dezelfde kleurloosheid die hij eerder had in de film Avengers: Infinity War. Het lijkt er daarmee op dat hij nog altijd dood is, hoe graag Wanda het ook anders zou willen zien.

Mentale staat
Het grote 'probleem' lijkt in de mentale staat van Wanda te liggen. Ze heeft natuurlijk een bijzonder traumatiserend leven gehad. Ze verloor haar ouders door een Stark-bom, werd samen met haar broer als menselijk testsubject gebruikt voor experimenten, kreeg superkrachten, verloor haar broer en later haar geliefde.

Al die tegenslagen maken Wanda mentaal instabiel. Gecombineerd met haar grote krachten is dat een gevaarlijk verhaal.

Tegelijk...
gaan er geruchten over andere schurken in de serie. Mogelijk zal dus blijken dat Wanda niet helemaal verantwoordelijk is voor Westview!

Lees ook: 'WandaVision' van Disney+ gaat binnekort meer over dit personage onthullen

Lees ook: Nieuwe 'WandaVision'-serie moet na 3 aflevering op stoom gaan komen

Lees meer over: WandaVision, Marvel Studios, MCU, Disney Plus

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws