search
'Avatar: The Last Airbender': Waarom loog Iroh over het doden van de draken?
Series / Featured

'Avatar: The Last Airbender': Waarom loog Iroh over het doden van de draken?

Uncle Iroh zei de laatste draken op de planeet gedood te hebben; niets is minder waar. Maar waarom loog hij hierover?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Uncle Iroh speelt een belangrijke rol in Avatar: The Last Airbender. Hij is een van de sterkste vuurstuurders. Zo kan hij vuur ademen en zijn krachten gebruiken zonder te steunen op de agressie waar de meeste vuurstuurders juist op leunen.

Die vaardigheden leerde Iroh bij de Sun Warriors en de eerste vuurstuurders: de draken. Nadat hij zijn training daar voltooid had, keerde Iroh terug naar de Vuurnatie, waar hij claimde de laatste draken gedood te hebben. Een claim die hem eer opleverde, evenals de titel Draak van het Westen.

Een leugen
Maar Iroh had gelogen, want hij had helemaal geen draken gedood. Juist niet: hij besloot bewust te liegen over het doden van de draken. Dat heeft alles te maken met zijn levensfilosofie en een verschrikkelijke gebeurtenis in zijn verleden.

Iroh verloor namelijk zijn zoon, waardoor hij meer richting vrede en spiritualiteit begon te neigen. Daarom vertrok hij ook op een reis, zoekens naar de twee laatste draken, Ran en Shaw. Zij waren de eerste vuurstuurders en leerden hem de belangrijkste nieuwe vaardigheden.

Iron loog over hen omdat hij hen wilde beschermen. Als een oud-generaal van de Vuurnatie, wist hij als geen ander wat voor vernietigingsdrang de Vuurnatie had. Hij wist dat ze er vermoedelijk voor zouden zorgen dat de draken gedood zouden worden, waardoor die manier van leven zou eindigen.

Daarmee bewijst Iroh ook meteen dat hij eigenlijk de 'zachtste' ziel heeft van de vuurstuurders.

Lees ook: Stopt Netflix met de live-action 'Avatar: The Last Airbender'-serie?

Lees ook: Hoe 'Avatar: The Last Airbender' zulke gave vechtscènes kon maken
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen