Hier draait het laatste seizoen van Arrowverse-serie 'Black Lightning' echt om

Hier draait de laatste Black Lightning-reeks om

Black Lightning krijgt nog 1 seizoen en dan zijn de avonturen van Jefferson Pierce alweer voorbij.

Jim Pedd, 10 februari 2021 om 10:20

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het vierde en laatste seizoen van Black Lightning is officieel van start op The CW. Het derde seizoen eindigde nog met een overwinning voor Jefferson Pierce, a.k.a. Black Lightning.
Maar het vierde seizoen laat met zijn aflevering The Book of Reconstruction: Chapter One: Collateral Damage zien dat de helden nu meer worstelen dan ooit tevoren. Freeland probeert weer vormen van onderdrukking terug te brengen en de hele familie Pierce worstelt met trauma's.

In therapie gaan?
Showrunner Salim Akil zegt dat trauma centraal staat in het laatste seizoen. Dat is de grote tegenstander, dus niet een of ander nieuw personage met snode plannen.

"Ik wilde weer echt gaan kijken naar familie. We eindigden zo breed met het einde van de Markovian-oorlog, dus het was wat mij betreft tijd om terug te keren naar de familie," begon Akil tegenover Entertainment Weekly.

"Voor mij staat familie dus centraal, maar ook de vraag wat trauma met je doet en hoe je ermee om moet gaan. Jefferson is depressief, omdat zijn dochters mensen hebben gedood, zijn vrouw mensen heeft vermoord in de oorlog. Hij heeft het gevoel dat hij hen heeft laten zitten, dat het zijn schuld is. Trauma verandert mensen. Die idee├źn wilde ik bekijken in dit nieuwe seizoen, vooral in Afrikaans-Amerikaanse families, waarin velen te maken hebben met wapengeweld en misdaad."

Lees ook: Erg duistere beelden in trailer 'Black Lightning' seizoen 4

Lees ook: 'Black Lightning' seizoen 4: Dit moet je weten!

Bron: EW

Lees meer over: Black Lightning, the CW, Cress Williams, Salim Akil

Populair nieuws