'The Twilight Zone' van Jordan Peele geschrapt na twee seizoenen

Wat een bijzondere herleving van een klassieke serie moest zijn, eindigt met een sisser.

Zilko Tarici, 26 februari 2021 19:45

Er zijn de laatste dagen een hoop mooie aankondigingen gedaan voor de nieuwe streamingdienst Paramount+, die op 4 maart a.s. live gaat in de Verenigde Staten. Maar er is ook minder goed nieuws. De herleving van The Twilight Zone van Jordan Peele wordt namelijk na slechts twee seizoenen geschrapt.
Ondanks dat dit wel verwacht werd, maakte The Twilight Zone geen onderdeel van de presentatie die afgelopen woensdag werd gehouden over Paramount+. Er is geen specifieke reden gegeven voor het schrappen van de serie, maar Julie McNamara, hoofd programmering van Paramount+, wilde er wel iets over kwijt:

"Jordan Peele, Simon Kinberg en de rest van het productieteam hebben The Twilight Zone een nieuw gezicht gegeven voor onze huidige samenleving. Ze hielden vast aan de nalatenschap van sociaal bewuste verhalen en hielden kijkers op uitdagende wijze een spiegel voor over belangrijke thema's. Het publiek zal nog jaren kijken naar wat zij hebben gemaakt."

Afgelopen met een sisser
The Twilight Zone kreeg in 2019 met redelijk wat bombarie een reboot. Er werd vooral naar uitgekeken omdat Jordan Peele (Get Out, Us) er zijn naam aan verbond als uitvoerend producent en presentator. De serie werd daarbij gepresenteerd als een anthology-serie in de trant van de oorspronkelijke reeks van Rode Serling.

Peele's versie bestaat dus uiteindelijk uit maar twee seizoenen en 20 afleveringen als alles gezegd en gedaan is. Peele's populariteit en status was in elk geval wel genoeg voor een indrukwekkende lijst aan acteurs die aan de serie meewerkten. Denk bijvoorbeeld aan Sanaa Lathan, Adam Scott, Billy Porter, Steven Yeun, Kumail Nanjiani, Rhea Seehorn en Christopher Meloni.

Lees ook: Premièredatum 'The Twilight Zone' seizoen 2 onthuld!

Lees ook: Jordan Peele's 'Twilight Zone'-reboot nu al goed voor een tweede seizoen

Bron: Joblo

Lees meer over: The Twilight Zone, Paramount, Jordan Peele, Sanaa Lathan, Adam Scott, Steven Yeun, Kumail Nanjiani

Populair nieuws