search

Ons nieuws van donderdag 4 maart 2021

Nieuwe Superman-serie krijgt nu al een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Nieuwe Superman-serie krijgt nu al een nieuw seizoen

Superman & Lois is nu al verlengd door de zender The CW.

Op 23 februari startte het eerste seizoen van de superheldenserie Superman & Lois, de zevende serie in het Arrowverse. Na een prima ontvangst van de eerste afleveringen heeft zender The CW nu het tweede seizoen officieel aangekondigd.

Het eerste seizoen laat ons wederom Tyler Hoechlin als Clark Kent a.k.a. Superman zien en hij wordt bijgestaan door actrice Elizabeth Tulloch die de andere titelrol invult, de journalist Lois Lane.

Prima ontvangst seizoen 1
Het nieuws volgt op de première van seizoen eind februari. De serie staat op dit moment op 86 procent op Rotten Tomatoes en dat is een prima score voor een serie in het Arrowverse.

In het eerste seizoen keren Clark Kent / Superman en Lois Lane terug naar Smallville met hun zoons Jonathan en Jordan, waar ze opnieuw kennis maken met Lana Lang, haar man Kyle Cushing en hun dochter Sarah. Hun idyllische leven staat op zijn kop wanneer The Stranger binnenkomt.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Loki' gaat tijdslijn flink door de war gooien
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Loki' gaat tijdslijn flink door de war gooien

Tom Hiddlestons Marvel schurk Loki gaat het Marvel Cinematic Universe goed veranderen

Met de introductie van tijdreizen en meer van dat soort dingen weten we eigenlijk al dat het Marvel Cinematic Universe zoals we leerden kennen van 2008 tot en met 2019 flink anders gaat worden. De vraag is enkel: hoeveel anders?

De serie WandaVision liet al zien dat niet alles is wat het lijkt en de serie Loki, die op 11 juni op Disney+ start, zal waarschijnljk nog veel meer veranderingen laten zien. Nieuwe merchandise lijkt hier wel naar te hinten. Let op: mogelijke SPOILERS.

Tijdslijn MCU door de war
Op twitter zijn t-shirts verschenen met daarop verschillende teksten. Zo valt de tekst "The timeline wants to break free" te lezen. En die lijkt ernaar te hinten dat de tijdslijnen flink door elkaar worden gegooid, met uiteraard een nog onbekende uitkomst.

Een ander shirt toont de tekst "What Makes Loki a Loki" en deze wijst erop dat we waarschijnlijk meerdere Loki's te zien krijgen. Andere beelden hieronder tonen Owen Wilsons personage Mobius M. Mobius en het mysterieuze Miss Minutes figuurtje.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Obi-Wan Kenobi krijgt ook rol in 'Star Wars: Andor'
Series / Nieuws

Obi-Wan Kenobi krijgt ook rol in 'Star Wars: Andor'

Ewan McGregor gaat het nog aardig druk krijgen met zijn terugkeer als de Jedi Master.

Rogue One-prequel Star Wars: Andor lijkt een flinke Jedi boost te krijgen. Disney+ zou namelijk volgens The Illuminerdi Ewan McGregor ook als Obi-Wan Kenobi laten opdraven in de serie. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan de serie over Obi-Wan zelf.

Net als bij The Mandalorian en The Book of Boba Fett het geval is, lijkt Lucasfilm hier ook een verbinding te willen leggen tussen verschillende series. De opnames van Andor zijn momenteel volop aan de gang en later deze maand wordt er ook begonnen aan Star Wars: Obi-Wan Kenobi. McGregor gaat het dus nog druk krijgen.

Terug van weggeweest
Andor zal daarnaast ook waarschijnlijk eerder op Disney+ te streamen zijn op Disney+, wat betekent dat we Obi-Wan dus al eerder terug zien keren dan verwacht. Waarschijnlijk zal zijn aandeel ook een opzet geven naar het avontuur dat hij zal beleven in zijn eigen serie.

Over Star Wars: Obi-Wan Kenobi stromen hier en daar ook de nodige nieuwtjes binnen. Zo werd eerder deze week bekend dat Game of Thrones-actrice Indira Varma een mysterieuze rol zal spelen. Eerder werd al bekend dat Hayden Christensen opnieuw te zien zal zijn als Darth Vader.

Er zijn nog geen concrete verschijningsdata onthuld voor Star Wars: Andor en Star Wars: Obi-Wan Kenobi.

Lees ook: Eindelijk gaat het 'Star Wars: Andor' voor de wind

Lees ook: Nieuwe foto's geven grootse set 'Star Wars: Andor'-serie prijs
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Simpons' breekt wéér records met nieuwe seizoenen
Series / Nieuws

'The Simpons' breekt wéér records met nieuwe seizoenen

In elk geval tot en met 2023 kunnen fans van The Simpsons rekenen op een reeks nieuwe afleveringen.

The Simpsons is nu al de langstlopende tv-serie ooit, maar dat record gaat alleen nog maar moeilijker worden om te verbreken. Fox heeft namelijk officieel het groene licht gegeven voor seizoenen 33 en 34. De serie komt daarmee uit op 757(!) afleveringen.

Het nieuws over de twee nieuwe reeksen van The Simpsons komt in navolging op soortgelijk nieuws voor twee andere populaire series van Fox. Zo krijgt Family Guy een 19e en 20e seizoen en Bob's Burgers een 12e en 13e seizoen.

Matt Groening, bedenker en uitvoerend producent van The Simpsons is maar wat blij dat zijn serie wederom wordt hernieuwd. Hij zei er het volgende over:

"Iedereen die The Simpsons maakt is blij dat we opnieuw een kans krijgen. We hebben een hoop verrassingen in petto. Homer raakt een haar kwijt, Millhouse krijgt contactlenzen en Bart zal zijn tiende verjaardag voor de 33e keer vieren."

Nog steeds succesvol
Ondanks dat The Simpsons al zó lang loopt, trekt de serie nog steeds een hele hoop kijkers (in Amerika althans). Elke aflevering is gemiddeld nog steeds goed voor 7 miljoen kijkers. De eerste aflevering van het 32e seizoen was zelfs goed voor de meeste kijkers in vijf jaar tijd.

Lees ook: 'Simpsons'-personage Dr. Hibbert krijgt een nieuwe stemacteur

Lees ook: 'Mandalorian'-ster Baby Yoda duikt op in 'The Simpsons'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur: 'WandaVision'-finale gaat teleurstellen
Series / Nieuws

Regisseur: 'WandaVision'-finale gaat teleurstellen

Voor de mensen die heel veel theorieën over het einde hebben, brengt het einde mogelijk teleurstelling.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
WandaVision is bijna voorbij. Regisseur Matt Shakman is er nu om je hoge verwachtingen te managen. Hij denkt dat sommige mensen echt teleurgesteld zullen zijn na het einde, al denkt hij ook dat genoeg mensen ervan kunnen genieten.

Vrijdag is de laatste nieuwe aflevering te zien. Dan is het seizoen voorbij en het lijkt er voorlopig niet op dat er een tweede seizoen komt. Tijdens een interview met Entertainment Weekly ging Shakman in op het einde.

Het einde van WandaVision
"Ik hoop dat ze de reis bevredigend zullen vinden," aldus Shakman. "Ik weet dat er echt veel verschillende theorieën zijn. Er zullen heel veel mensen zijn die een theorie hebben die niet uitkomt."

Maar: "we vertellen een verhaal over Wanda, die omgaat met verlies en leert hoe ze dat moet accepteren. Hopelijk zullen mensen de finale verrassend en ook bevredigend vinden. Dat voelt onvermijdelijk, omdat dit het verhaal is dat ze al de hele tijd hebben gekeken."

Het duurt gelukkig niet meer lang voordat we leren hoe het eindigt. Morgen zet Disney+ de finale van dit eerste seizoen namelijk eindelijk online.

Lees ook: 'WandaVision': Dit betekenen alle reclames in de Marvel-serie

Lees ook: Gave eerste foto van de 'WandaVision'-finale
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash': Check hier het nieuwe kostuum van Barry Allen
Series / Foto's

'The Flash': Check hier het nieuwe kostuum van Barry Allen

Het zevende seizoen van The Flash brengt weer een nieuw kostuum voor Barry Allen.

The Flash is terug voor zijn zevende seizoen. Een nieuw seizoen betekent ook meteen een nieuw pak voor de Scarlet Speedster. Of in elk geval een pak met bepaalde nieuwe elementen.

In de aflevering Alls Wells That Ends Wells probeerde Team Flash een oplossing te vinden voor het verlies van de Speed Force. De Speedster kreeg ook meteen een compleet nieuw pak en dat ziet er wel gaaf uit.

Een nieuw kostuum
Het kostuum is echt behoorlijk veranderd. Barry Allen heeft nu namelijk een pak heel erg doet denken aan het Iron Man-harnas van Tony Stark. Die had in de laatste paar films een pak dat uit nanobots bestond die zich om hem heen vormde.

Zo'n effect heeft het kostuum van Barry Allen nu dus ook gekregen. Hieronder de video:



Het zevende seizoen van The Flash is net begonnen. De komende weken zullen we zien hoe het Barry en de zijnen vergaat in het oplossen van diverse grote problemen. Zo moeten ze Iris nog uit het Mirror Verse zien te halen. En dan zijn er nog verschillende schurken die aan gaan vallen.

Lees ook: 'The Flash' brengt Jay Garrick terug in het zevende seizoen, maar hoe?

Lees ook: 'The Flash'-makers willen deze oude bekenden terugbrengen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Noodlot geteaset voor hoofdpersoon 'La Casa de Papel'?
Series / Foto's

Noodlot geteaset voor hoofdpersoon 'La Casa de Papel'?

La Casa de Papel krijgt nog maar 1 seizoen en dan is de hit van Netflix voorbij.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hint Miguel Herrán naar een noodlot voor zijn personage in La Casa de Papel? Er wordt op dit moment druk gewerkt aan het vijfde seizoen van de serie.

De Spaanse misdaadserie explodeerde in populariteit toen Netflix de rechten erop kreeg. Het vijfde seizoen is het laatste van de actieserie. Die begon ermee dat een groep criminelen de Spaanse koninklijke munt overvielen voor miljarden dollars. De crew heeft geprobeerd om een heerlijk leventje met dat geld te lijden, maar is nu betrokken bij een nieuwe overval.

Einde van de serie
Die nieuwe overval wordt meteen de laatste. Het lijkt er nu zomaar op dat acteur Herrán hint naar een noodlot voor zijn personage, Rio.

Op Instagram plaatste hij een foto van achter de schermen. Hij draagt de iconisch rode outfit van de overvallers, maar ziet er tegelijk uit alsof hij een zware tijd heeft gehad. Bovendien heeft hij het lied 'The End' van The Doors verbonden aan zijn Insta Story. Dat ziet er als volgt uit:



Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe reeks klaar is. Het gerucht gaat dat de opnames ondertussen wel afgerond zijn en dat druk gewerkt wordt aan de post-productie. Mocht dat het geval zijn, zou het zomaar eens niet al te lang hoeven duren eer we de serie weer zien.

Lees ook: Netflix kondigt remake aan van 'La casa de Papel'

Lees ook: 'La Casa de Papel': Dit is hoe de échte kluis werkt!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is een tweede seizoen van 'WandaVision' dan toch mogelijk?
Series / Nieuws

Is een tweede seizoen van 'WandaVision' dan toch mogelijk?

WandaVision brengt hoe dan ook morgen zijn eerste seizoen op Disney+ tot een einde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn op dit moment geen plannen voor een tweede seizoen van WandaVision. Regisseur Matt Shakman onthulde dat er echt geen plannen voor zijn.

Vrijdag is de finale van de serie te zien. Dan nemen we afscheid van de eerste televisieserie van Disney+ en Marvel Studios. We zien dan hoe het eindigt met het bizarre stadje Westview en hoe het Wanda Maximoff en Vision vergaat.

Geen tweede seizoen
Tot nu toe is WandaVision een groot succes gebleken op Disney+. Sterker nog, het is een van de meest populaire series die de afgelopen maanden op een streamingdienst kwam te staan. Maar toch zijn er geen plannen voor een vervolg.

"Ik houd ervan om met Marvel te werken. Het is echt de beste plek van de wereld," begon Shakman. "Ze zijn zo goed met filmmakers en het is fantastisch geweest om deze serie te mogen maken."

Maar: "Er zijn geen plannen voor een tweede seizoen, helemaal niet. Dat zou wel kunnen veranderen, maar hangt echt van het verhaal af. We zijn vooral gefocust geweest op dit negen afleveringen tellend verhaal, en hopelijk komt dat tot een conclusie die bevredigend en ook verrassend voelt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' neemt afscheid van een van zijn hoofdpersonen
Series / Nieuws

'The Flash' neemt afscheid van een van zijn hoofdpersonen

The Flash gaat iets minder vrolijk van start met zijn zevende seizoen op The CW.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze week nam The Flash afscheid van een van zijn hoofdpersonen. De serie is nu toe aan zijn zevende seizoen. En nu zien we een van de mensen die er al langere tijd was, verdwijnen.

Harrison Wells is namelijk definitief verdwenen uit de serie. Gewoonlijk is het verlies van een van de vele versies van Wells helemaal niet zo erg. Er zijn er immers meer dan genoeg. Maar ditmaal is het anders.

Speed Force terugbrengen
Doordat de Speed Force verdwenen is en Barry Allen hem met de energie van de Specter verbonden had, raakte hij definitief zonder die krachten. Er werd een kunstmatige versie gevonden, maar die was gevaarlijk en problematisch door het hoge energiegebruik.

Maar nu lijkt het erop dat er een oplossing is. De vernietiging van de vele Aardes tijdens de Crisis on Infinite Earths zorgde ervoor dat het brein van alle Wells-versies verbonden raakten. En door die verbinding konden ze ervoor zorgen dat Barry een nieuwe boost van energie kreeg, die hem voor altijd kan helpen.

Het kostte Wells echter wel zijn leven. Maar niet alleen zijn leven, maar ook dat van al zijn multiversum-tegenhangers. Daarmee nemen we dus afscheid van een vaste aanwezige in de serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Asterix & Obelix' krijgen een miniserie op Netflix
Series / Nieuws

'Asterix & Obelix' krijgen een miniserie op Netflix

De stripreeks van Asterix werd in 70 landen en meer dan 100 talen uitgebracht.

Netflix heeft het groene licht gegeven voor een Frans gesproken animatieserie gebaseerd op de klassieke stripboeken over Asterix & Obelix.

De eerste strip over het duo werd uitgegeven in 1961 en tot dusver zijn er 38 albums verschenen in meer dan 70 landen en 100 talen en dialecten. Er zijn ondertussen ook al 15 animatie- en live-action films over de twee gemaakt.

Het verhaal gaat zoals altijd over de twee Galliërs en de andere kleurrijke personages uit hun dorp. Met de hulp van een magisch drankje gaan ze de strijd met de Romeinen, die Europa hebben bezet, aan. De miniserie wordt gebaseerd op Asterix en de Strijd van de Stamhoofden, het zevende album in de reeks.

Van live-action naar animatie
Alain Chabat, die als scenarist en regisseur verantwoordelijk was voor Asterix & Obelix: Mission Cleopatra, de meest succesvolle van de live-action films tot nu toe, heeft getekend voor de regie.

Alain Goldman produceert de animatieserie, die ergens in 2023 te streamen moet zijn via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schurk 'The Falcon and the Winter Soldier' is kneitertje duister
Series / Nieuws

Schurk 'The Falcon and the Winter Soldier' is kneitertje duister

The Falcon and the Winter Soldier gaat over twee weken van start op Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor het eerst sinds we hem in 2016 in de film Captain America: Civil War zagen, keert Baron Zemo terug. We zien de schurk straks in The Falcon and the Winter Soldier, waarin hij een behoorlijk grote slechterik is. Erger dan eerst.

In Captain America: Civil War was het Zemo die ervoor zorgde dat de Avengers het tegen elkaar opnamen. Hij wist erin te slagen hen tijdelijk uit elkaar te drijven, maar zijn poging om zelfmoord te plegen werd gestopt door de Black Panther. Vervolgens werd hij vastgezet door CIA-agent Everett Ross.

Duistere schurk
Fans moeten nog leren hoe Baron Zemo de 'blip' van Thanos overleefd heeft. In een interview vertelt regisseur Kari Skogland dat hij in elk geval er slechter aan toe zal zijn dan eerst.

"We hebben hem achtergelaten op een behoorlijk duistere plek," aldus Skogland. "Het is interessant om met hem op deze reis te vertrekken. Wat zo leuk was aan met Daniel [Brühl] samenwerken, was dat we op een heel onverwachte reis vertrekken. We leren dingen over Baron Zemo die we niet verwacht hadden. Dus we hebben het gevoel dat hij complexer is dan ooit."

Dat belooft in elk geval iets moois voor de grote slechterik van de serie. "Zowel Bucky als Zemo hebben nog een appeltje met elkaar te schillen," aldus acteur Sebastian Stan.

Lees ook: Onvervalste Marvel-actie in trailer Marvel-serie 'The Falcon and the Winter Soldier'

Lees ook: Duidelijke blik op schurk Zemo in 'Falcon and the Winter Soldier' trailer
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk eerste beelden zeer langverwachte 'Y: The Last Man'
Series / Video/clip/featurette

Eindelijk eerste beelden zeer langverwachte 'Y: The Last Man'

Y: The Last Man liet decennia op zich wachten en staat nu eindelijk om de hoek.

Het laatste dat we gehoord hebben over Y: The Last Man is al een tijd geleden, sterker nog: het was tijdens de Disney Investor Day. Maar vandaag hebben we voor het eerst in lange tijd echt beelden.

Een nieuwe promotievideo voor FX liet zien hoe de serie er uit komt te zien. In de video in dit bericht, kan je rond het 00:24-moment zien hoe Y: The Last Man eruit ziet. Eindelijk dus nieuwe beelden.

Nog maar 1 man
In de serie komt tijdens een gruwelijke gebeurtenis elk mannelijk zoogdier om het leven. Althans, op 1 man en zijn aapje na. De serie volgt de overlevenden in de wereld, die proberen te herstellen wat verloren is, en iets beters op te bouwen.

In de serie speelt Ben Schnetzer de rol van Yorick Brown. Zijn moeder wordt gespeeld door Diana Lane, die Jennifer Brown is. Verder is Ashley Romans te zien als Agent 355. In de video hieronder die je een paar seconden, vermoedelijk vlak na het einde van de wereld:



De verfilming van de Vertigo Comics is al decennia in de maak. Tussen 2007 en 2014 is er aan de verfilming gewerkt. Maar daarop werd besloten er geen film van te maken, en te komen met een televisieserie. Die komt er nu dus echt.

Lees ook: 'Y: The Last Man'-serie zet na jarenlange tegenslagen weer stappen vooruit

Lees ook: Goed nieuws voor 'Y: The Last Man'-fans!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Shadow and Bone': Wat is de Shadow Fold?
Series / Featured

Netflix-serie 'Shadow and Bone': Wat is de Shadow Fold?

Wat is deze mysterieuze scheur in het land waar de serie van Netflix grotendeels om draait?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix komt dit jaar met de serie Shadow and Bone. De fantasyserie speelt zich in een land af dat kampt met de Shadow Fold, een door monsters bezet gebied dat het land in twee delen splitst.

In dit artikel vertellen we je over de Shadow Fold, en wat deze precies betekent.

Shadow & Bone
De serie Shadow and Bone speelt zich af in het koninkrijk Ravka. Dat is door een burgeroorlog verscheurd, nadat de Darkling probeerde de heerser van het land, de weinig effectieve Alexander III, omver te werpen. Het is verder het land van magiërs, de Grisha, en gewone mensen die 'de verlatenen' genoemd worden.

Het land Ravka wordt echter niet alleen als metafoor uit elkaar gescheurd, maar ook letterlijk door de Shadow Fold. Die wordt ook wel de Unsea genoemd en verscheen simpelweg op een dag in Ravka. Het land werd daardoor in twee delen gesplitst en sindsdien breidt de Shadow Fold uit.

Wat is de Shadow Fold?
De Shadow Fold is een scheur van puur duister dat Ravka in twee delen splitst. Hij wordt ook de Unsea genoemd, omdat er helemaal niets is. Het is een duister gebied van pure schaduwen. Niemand weet waar hij vandaan komt en ook niet hoe hij vernietigd kan worden.

Het probleem is vooral dat de Shadow Fold een groot deel van Ravka afgesneden heeft van hoofdstad Os Alta. Bovendien snijdt het de Vy doormidden, de belangrijkste weg die Os Alta aan de rest van het land verbond.

Waarom is hij zo gevaarlijk?
De Shadow Fold is niet alleen een plek van pure duisternis, het is ook een plek waar gevaarlijke monsters leven. Vooral de volcra zijn gevaarlijk. Dat zijn een soort vliegende monsters met razendscherpe klauwen waarmee ze mensen aan stukken scheuren.

Je kan wel de Shadow Fold oversteken, wat gaat met boten die 'sandskiffs' genoemd worden. Dat is een soort mengeling van een schip en een slee, en wordt voortgedreven door een Grisha die gebruik maakt van wind en de lucht.

Kan hij vernietigd worden?
Het is natuurlijk de vraag of de Shadow Fold vernietigd kan worden. Daarin lijkt een rol weggelegd te zijn voor hoofdpersoon Alina Starkov. Wat haar rol is, vertellen we in een later artikel

Shadow & Bone is vanaf vrijdag 23 april te zien op Netflix.

Lees ook: Netflix-serie 'Shadow and Bone': dit moet je weten

Lees ook: 'Shadow and Bone'-trailer toont epische fantasyserie van Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.