'Lucifer'-makers bedanken boycotters voor hun steun

Lucifer-makers bedanken boycotters voor hun steun

De makers van Lucifer zijn blij met de onbedoelde steun die ze helemaal terug in 2015 kregen.

Jim Pedd, 18 maart 2021 om 06:00

Neil Gaiman is er blij mee dat conservatieve groepen in de Verenigde Staten de serie Lucifer boycotten in 2015. Volgens hem was het een "magische garantie" voor het succes van de serie.
De succesvolle serie is gebaseerd op de comic The Sandman - Lucifer van Gaiman. Daarin volgen we de hoofdpersoon die een vakantie op Aarde verandert in een permanent verblijf. Zijn broer Amenadiel is er niet blij van, want hij wordt door God gestuurd om zijn broertje terug naar de hel te sturen.

Groot succes
Hoewel de serie door FOX al na drie seizoenen geannuleerd werd, zette Netflix de serie voort en zal deze eindigen met zijn zesde seizoen.

Door zijn uitgangspunt, heeft Lucifer best wat banden met religie. Toen de serie in 2015 werd aangekondigd, had een groep genaamd One Million Moms grote kritiek. Zij begonnen een petitie om de serie geannuleerd te krijgen en haalden 11.000 handtekeningen op.

Volgens Gaiman was dat zo'n beetje het grootste succes en kon de serie daardoor meteen gelanceerd worden:Daarna deed acteur Tom Ellis nog een duit in het zakje:


Lees meer over: Lucifer, Neil Gaiman, Fox

Informatie over de serie: Lucifer

Populair nieuws