'Mayans MC' is hierdoor echt veel beter met het derde seizoen

Mayans MC doet het echt anders sinds het vertrek van showrunner Kurt Sutter.

Jim Pedd, 18-03-2021 08:10

Acteur Clayton Cardenas denkt dat de verhalen en werkomgeving voor Mayans MC een stuk beter en vooral ook positiever geworden is sinds het vertrek van showrunner Kurt Sutter.
Sutter maakte deze nieuwe serie, als spin-off van hitserie Sons of Anarchy. De serie is sinds oktober 2018 te zien op FX en draait om de vroegere vijand van de Sons, Mayans Motorcycle Club en vooral het lid Ezekiel EZ Reyes, wiens 'Amerikaanse droom' verpest werd door de kartels.

Grote hit
De serie was een grote hit voor FX, met een zeldzame 100%-score op Rotten Tomatoes voor het eerste seizoen. Ook de tweede reeks werd goed ontvangen, maar de toekomst van de serie was even ongewis rond die tijd.

In oktober 2019 werd showrunner Kurt Sutter namelijk ontslagen. Hij zou zich misdragen hebben op de set en schreef na zijn ontslag ook een brief waarin hij zijn excuses aan de cast en crew aanbood. Hij zei dat zijn "arrogantie en chronische afleiding" leidden tot "gevoelens van vijandigheid en eenzaamheid" op de set.

Volgens Cardenas is het sinds het vertrek van Sutter een stuk beter. Hij vindt de nieuwe showrunner beter, die meer ruimte biedt aan alle acteurs. "Het verschil is echt groot. Voor mijn gevoel kon er niets beters gebeuren voor de serie. Het is een nieuwe omgeving om in te werken, veel meer verwelkomend en comfortabel."
Bron: GameSpot

Lees meer over: Mayans MC, FX, Kurt Sutter

Populair nieuws