'Game of Thrones': Waar had Littlefinger zijn bijnaam aan te denken?

Waar had Littlefinger zijn bijnaam aan te denken?

Game of Thrones gaf Littlefinger een gemeen bijnaam, die hij hieraan te danken had:

Jim Pedd, 25 maart 2021 om 06:00

Petyr Baelish kreeg de bijnaam Littlefinger. Hij had die lang voordat Game of Thrones begon in de fictieve tijdlijn van Westeros. Vandaag leggen we je die naam uit.
Gedurende de zeven seizoenen waarin Littlefinger te zien was, kregen we weinig over zijn verhaal te horen. We leerden wel dat hij verantwoordelijk was voor de moord op Lord Jon Arryn, en dat hij ook eigenaar was van een hele rits bordelen, maar over zijn naam leerden we weinig.

Waarom kreeg hij die?
De naam Littlefinger klinkt natuurlijk behoorlijk denigrerend. Zo was deze ook bedoeld, hij is immers niet intimiderend als een naam als The Mountain, The Hound of Kingslayer.

Uit de boeken van George R.R. Martin blijkt dat Petyr Baelish de naam ver voor deze gebeurtenissen kreeg. Sterker nog, Edmure Tully gaf hem de naam al toen hij als jong kereltje aankwam in Riverrun.

Niet alleen was hij erg klein, maar wat de broer van Catelyn en Lysa betreft, had het ook te maken met de oorsprong van House Baelish. De familie komt namelijk van een schiereiland ergens ten oosten van de Vale van House Arryn.

House Baelish was eigenaar van het kleinste schiereiland van de Fingers, zoals ze genoemd werden. En daar kwam dus zijn naam vandaan.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, George RR Martin, littlefinger

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws