'Game of Thrones'-maker tekent voor maar liefst 6 nieuwe series voor HBO

George R.R. Martin werkt mee aan maar liefst zes Game of Thrones-series.

Jim Pedd, 29-03-2021 14:11

HBO blijft zich verbinden aan George R.R. Martin. De schrijver heeft een deal voor vijf jaar getekend en zal onder die afspraken maar liefst zes televisieseries in het universum van Game of Thrones helpen maken.
Gezien het succes van Game of Thrones, werkt HBO al sinds mei 2017 aan een hele rits spin-off series. Daarvan zijn er op dit moment zes in de maak.

Heel veel series
De serie House of the Dragon is het verst gevorderd. Die volgt de verovering van Westeros door House Targaryen en dient als prequel op de oorspronkelijke serie. Dan is er nog Tales of Dunk and Egg, dat kijkt naar Ser Duncan the Tall en zijn schildknaap Aegon Targaryen, die ooit koning zal worden.

10.000 Ships volgt krijger-koningin Nymeria die het koninkrijk Dorne opricht. 9 Voyages kijkt naar zeeman Lord Corlys Vlaaryon en Flea Bottom verkent het leven in de sloppenwijken van King's Landing. En er is nog een animatieserie op komst die qua toon moet lijken op Game of Thrones.

Onder de deal van HBO en Martin valt een hele rits series, en een prijskaartje met acht cijfers. Niet slecht dus, en voor HBO is het vermoedelijk een lucratieve deal.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, George RR Martin

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam