'The Nevers' van HBO: Top of flop?

'The Nevers' van HBO: Top of flop?

De serie werd gemaakt door Joss Whedon, maar is het ook wat?

Jim Pedd, 14 april 2021 om 12:30

Hoewel The Nevers op HBO Max van start ging met prima kijkcijfers, lijkt de serie van Joss Whedon het niet zo goed te doen bij de critici. Vandaag zetten we een hele rits van de eerste reacties op de serie voor je op een rij.
De serie draait om een groep Victoriaanse vrouwen die erachter komen dat ze speciale krachten hebben. Deze vrouwen, die de 'Touched' genoemd worden, raken verzeild in een missie om de wereld te redden. Maar ze hebben ook te maken met heel wat criminelen die het op hen voorzien hebben.

De recensies
De vraag is natuurlijk of de serie ook de moeite van het kijken waard is. Op basis van reacties van critici, lijkt dat een beetje twijfelachtig.

IndieWire: "Als de serie zijn uitgangspunt langzamer uitgelegd had, en zijn personages doelgerichter geïntroduceerd had, dan had The Nevers wellicht iets anders kunnen zijn dan deze onsamenhangende rits verhalen. Voor elk moment dat de serie precies de juiste toon weet aan te slaan, is er op zijn minst een lachwekkend moment dat helemaal over-the-top of totaal onbegrijpelijk is."

The Hollywood Reporter: "Zelfs op dit relatief vroege punt, is The Nevers een serie die wanhopig zoekt naar focus. Naarmate de afleveringen verder gaan, worden er meer personages toegevoegd en raakt de verbinding met de rijke thematiek steeds verder verloren."

Rolling Stone: "Zelfs als [Joss] Whedon nog altijd het ongerepte imago van een cult-icoon had, was The Nevers nog altijd een teleurstelling geweest. Het heeft veel van de elementen die je zou verwachten van een serie van Whedon, op een groter schaalniveau dan andere series, maar een aantal van de stukken komen maar sporadisch in focus. Anderen laten je continu gissen of ze er zijn."

TIME Magazine: "Er had een manier kunnen zijn om met dit onsamenhangende plot te dealen, zodat de serie met dialoog, productiewaarden en acteerwerk (vooral dat van Donnelly) boven het gemiddelde Dickens-niveau de aandacht van de kijker vast had kunnen houden. Maar het onnavolgbare verhaal maakt het niet mogelijk."
Lees meer over: The Nevers, Joss Whedon, HBO, HBO Max

Populair nieuws