search

Ons nieuws van zaterdag 17 april 2021

'The Last of Us'-fans opgelet: er is een belangrijk castlid gevonden
Series / Nieuws

'The Last of Us'-fans opgelet: er is een belangrijk castlid gevonden

Er is een belangrijke hoofdrolspeler gevonden voor de HBO-serie The Last of Us.

HBO is druk bezig met het casten van hoofdrolspelers in The Last of Us. De verfilming van de populaire game van ontwikkelaar Naughty Dog krijgt echt een topcast.

Dat blijkt vandaag maar weer met de toevoeging van acteur Gabriel Luna aan de cast. Luna is te zien als Tommy, de jongere broer van Joel. In de tweede game heeft Tommy vooral een grotere rol. In de serie is het personage "een voormalig soldaat die zijn gevoel van idealisme en hoop voor een betere wereld niet verloren heeft."

Opwindende serie
The Last of Us werd vorig jaar aangekondigd en wordt gemaakt door Craig Mazin. Hij schrijft samen met bedenker Neil Druckmann de scenario's en zal er ook voor zorgen dat de serie geproduceerd wordt.

In basis speelt The Last of Us zich twintig jaar na het einde van de moderne beschaving af. Centraal staat de relatie tussen Joel, een smokkelaar in deze nieuwe wereld, en Ellie, een tiener die de sleutel lijkt te zijn om een dodelijke pandemie te genezen. Joel, een keiharde overlever, moet het veertienjarige meisje uit een quarantaine-zone smokkelen. Wat begint als een kleine opdracht, verandert in een brute, hartverscheurende reis als ze door de Verenigde Staten reizen en op elkaar steunen om te overleven.

De serie neemt enige vrijheden met het verhaal en zal elementen van de eerste en tweede game combineren in het eerste seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' bestaat 10 jaar! Deze 7 series komen eraan
Series / Featured

'Game of Thrones' bestaat 10 jaar! Deze 7 series komen eraan

HBO werkt aan maar liefst 7 nieuwe series in de A Song of Ice and Fire-wereld.

Vandaag is het tien jaar geleden dat Game of Thrones van start ging op HBO. Een mooi moment om eens te kijken naar de toekomst van de franchise.

Streamingdienst HBO Max moet in de toekomst het thuis zijn van de franchise. En dus maakt men heel wat nieuwe series; zeven om precies te zijn.

House of the Dragon: Al in oktober 2019 werd een tien afleveringen tellend eerste seizoen van deze serie besteld. De serie moet in 2022 te zien zijn op HBO Max en is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. We krijgen in de serie de oorlog die gevoerd werd door de voorouders van Daenerys Targaryen te zien, om de troonopvolging. Een strijd tussen Rhaenyra Targaryen en Aegon II, ook wel bekend als de Dance of Dragons.

Dunk & Egg: Deze spin-off wordt gebaseerd op de reeks novellas van Martin, A Knight of the Seven Kingdoms. Centraal staan de avonturen van Ser Duncan the Tall (Dunk) en de jonge Aegon V Targaryen (Egg). De serie speelt zich 90 jaar voor Game of Thrones af.

10.000 Ships: Arya noemde haar direwolf Nymeria, naar de legendarische oorlogskoningin die trouwde met Lord Mors Martell en twee decennia over Dorne heerste. Ze had een gigantische vloot van 10.000 schepen, en haar verhaal speelt zich 1.000 jaar voor A Song of Ice and Fire af.

9 Voyages: Deze serie draait om Lord Corlys Velaryon, die ook in de serie House of the Dragon zit. De serie wordt gemaakt door Bruno Heller. Veel informatie is er niet, maar of de serie er echt komt hangt waarschijnlijk af van de ontvangst van het personage in de moederserie.

Flea Bottom: Deze mogelijke serie geeft de kijker een blik op het alledaagse leven in het armste district van Kings Landing. De kijker kent Flea Bottom al een beetje uit Game of Thrones, en natuurlijk onder meer de held Lord Davos Seaworth die er opgroeide.

Animatieserie: Er zijn geen details bekend over deze serie. Maar het is een uitstekend idee van HBO om de franchise uit te breiden, zonder bakken geld in visuele effecten te hoeven investeren.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superheldenorgie 'The Boys' wordt echt schokkend en verlegt grenzen
Series / Foto's

Superheldenorgie 'The Boys' wordt echt schokkend en verlegt grenzen

De aflevering in het derde seizoen van de serie gaat echt veel verder dan je denkt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Showrunner Eric Kripke heeft zijn eerste reactie op een productiemeeting van The Boys online gezet. Hij stelt dat hij samen met de crew van de serie het had over Herogasm, een bizarre superheldenorgie.

In de comics is Herogasm een evenement dat voor de gewone mensen gepresenteerd wordt als een grote catastrofe waardoor alle superhelden nodig zijn om te strijden. In werkelijkheid is het een grote orgie, in combinatie met schier eindeloze hoeveelheden drugs en alcohol.

Heel ver gaan
The Boys komt dus met een verfilming van die grote orgie, de Herogasm. In het derde seizoen zoekt de serie dus naar een manier om de grenzen te verleggen van wat je kan doen in een televisieserie. En dat lijkt Kripke te bevestigen met een nieuw bericht op Twitter:



Bepaalde elementen van het Herogasm uit de comics worden niet vertoond in The Boys. Zo zit de controversiële seksscène tussen Soldier Boy en Homelander er niet in. Er zullen geen seksuele momenten tussen de rol van Jensen Ackles en de sadistische leider van de Seven zitten.

Maar gezien de reactie van Kripke, lijkt het erop dat er wel genoeg schokwaarde in de aflevering van het derde seizoen zit.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Loki' wordt intrigerend anders dan wat je denkt
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Loki' wordt intrigerend anders dan wat je denkt

Dat belooft Marvel-baas Kevin Feige tijdens een nieuw interview over de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel-baas Kevin Feige sprak over de aankomende serie Loki. Hij noemde het een "intrigerend anders" stukje nieuwe content van het Marvel Cinematic Universe voor op Disney+.

De serie Loki draait om een versie van Tom Hiddlestons personage uit 2012, dat met behulp van de Tesseract wist te ontsnappen aan de Avengers. Dat leidt ertoe dat de Time Variance Authority zijn hulp inschakelt om een gebroken tijdlijn te repareren.

Heel uniek
Volgens Marvel-baas Kevin Feige wordt de serie totaal anders dan de twee Marvel-series die we tot nu toe hebben kunnen zien dit jaar.

"WandaVision is misschien het meest opvallend anders - zwart/wit, met een ouderwetse aspect ratio - maar elke serie waar we aan werken, draait denk ik om creatieve ontwikkelingen bij Marvel Studios, het MCU en televisie. Dus ik ben heel blij met wat we al hebben laten zien in The Falcon and the Winter Soldier," begon Feige.

"Dat is echt een enorm grootschalige actieserie, waar we heel blij van worden. En Loki, waar we nog niet zo heel veel over verteld hebben, is intrigerend anders. Ik zou het een misdaad-thriller noemen, wat niet direct iets is waar je aan zou denken als het op Loki aankomt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-fans zijn woedend op HBO na cryptische tweet
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-fans zijn woedend op HBO na cryptische tweet

Ze eisen dat HBO gewoon een nieuw achtste seizoen maakt van de serie, en hem alsnog goed afrondt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO viert deze maand de tiende verjaardag van Game of Thrones. Maar fans reageren daar niet zo positief op als de zender vermoedelijk gehoopt had.

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat de fantasyserie tot een einde kwam. Maar in plaats van een passend einde voor een van de meest succesvolle series van het decennium, werd de boel nogal wisselend ontvangen.

Kritische fans
De voornaamste kritiek richtte zich op de zes afleveringen die het seizoen telde, in tegenstelling tot de tien van normale seizoenen. Hoewel de afleveringen 80 minuten duurden per stuk, was dat voor fans niet voldoende en voelde het geheel gehaast.

Daardoor vielen bepaalde creatieve beslissingen ook tegen. Zo werd Bran the Broken de heerser van Westeros, en vermoordde Jon Snow zijn geliefde Daenerys, die King's Landing grotendeels verwoest had met haar draak Drogon.

Fans reageren nu dan ook behoorlijk negatief op de berichten van HBO op sociale media om de verjaardag van de hitserie te vieren. Wat hen betreft, moet er gewoon een nieuw achtste seizoen komen om het goed te maken:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Undoing' - Dé hitserie uit 2020 om direct te kijken [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

'The Undoing' - Dé hitserie uit 2020 om direct te kijken [Blu-ray]

Susanne Bier maakt met Nicole Kidman, Hugh Grant en Édgar Ramí­rez een nieuwe topper.

Op HBO verschijnen vele sterke series die vaak ook in de prijzen vallen. Een van de nieuwste successen is The Undoing met grote namen als Nicole Kidman, Hugh Grant en Édgar Ramí­rez. De serie werd geregisseerd door Susanne Bier, bekend van onder meer de serie The Night Manager en de film Bird Box.

Het eerste seizoen trapte heel degelijk af, maar wist iedere aflevering meer kijkers te trekken. De laatste aflevering noteerde zelfs drie keer zoveel kijkers dan de debuutaflevering. Het zal het overigens wel bij blijven aangezien The Undoing een eenmalige miniserie is.



Serie: The Undoing - Miniserie | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 6 x ca. 50 - 67 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888256619 | Release: maart 2021 | Met dank aan: Warner Bros. Home Entertainment

De schijven van deze uitgave van The Undoing zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. De voorkant laat uiteraard Nicole Kidman en Hugh Grant zien en de achterkant verklapt dat er een aantal extra's op de schijven staan.

Het is fijn dat Warner Bros. deze topserie een Nederlandse Blu-ray uitgave gunt. Zo kun je de show in de beste kwaliteit op je HD-scherm kijken. Het beeld ziet er ook zeer strak en modern uit. De geluidstrack is verder standaard DTS-HD 5.1, maar dat zal de pret niet drukken.

De extra's op de schijf lopen flink uiteen. Als eerste is er Nicole Kidman and Hugh Grant Introduce The Undoing en zie je meer over de realisatie van de serie in Creating The Undoing. Onder The Undoing Revelations maar liefst elf kortere video's die allemaal inzoomen op de uiteenlopende personages in de miniserie.



In The Undoing komt het leven van de rijke New Yorkse therapeut Grace Fraser (Kidman) op zijn kop te staan wanneer haar man Jonathan (Grant) betrokken raakt bij een moordzaak. Zijn mysterieuze gedrag en de ontdekking van zijn minnares brengen zijn huwelijk met Grace in een nog groter gevaar.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jammer: Netflix stopt met 'Castlevania'
Series / Nieuws

Jammer: Netflix stopt met 'Castlevania'

Bekijk de eerste teaser, poster en meer voor het laatste, vierde seizoen.

De animatieserie Castlevania is al een tijdje te zien op Netflix. Het eerste seizoen debuteerde in 2017 en ondertussen verschijnen al twee aansluitende seizoenen. Nu is er een punt gezet achter de show van Warren Ellis en Adi Shankar.

Netflix heeft namelijk onthuld dat het aanstaande vierde seizoen het laatste seizoen zal zijn. Samen met een korte teaser voor het nieuwe seizoen meldde Netflix het volgende: "Hier is het allemaal begonnen. Het laatste seizoen van Castlevania arriveert op 13 mei."



Castlevania met Richard Armitage
In Castlevania probeert een vampierjager, met de stem van Richard Armitage, een belegerde stad te redden van bovennatuurlijke beesten die door Dracula zelf worden geleid. Gebaseerd op de bekende videogames. Hieronder ook de poster voor het aankomende seizoen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 series op Netflix die iedereen gezien moet hebben
Series / Nieuws

3 series op Netflix die iedereen gezien moet hebben

Drie vermakelijke series die het erg goed doen bij een breed publiek.

Hieronder tips voor drie series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Stranger Things | Bing nu! | 3 seizoenen

Het vierde seizoen is in de maak, maar deze laat nog wel even op zich wachten. In de serie verdwijnt een jongetje en komen er in een stadje mysterieuze zaken aan het licht. Er zijn geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.



The Crown | Bing nu! | 4 seizoenen

Even geleden verscheen het vierde seizoen en er verschijnen nog twee seizoenen. Het drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven. De seizoenen daarna laten meer over het Britse koningshuis zien.



You | Bing nu! | 2 seizoenen

Een charmante baas (Penn Badgley) van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken. Het derde seizoen is onderweg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Falcon and the Winter Soldier': Dit was dé grote onthulling
Series / Featured

'The Falcon and the Winter Soldier': Dit was dé grote onthulling

De serie The Falcon and the Winter Soldier nadert nu echt zijn einde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke week is er weer een nieuwe aflevering te zien in The Falcon and the Winter Soldier. Vandaag vertellen we je weer over de vijf belangrijkste momenten van de nieuwe serie. Deze vijfde aflevering dook er meteen in.

Keihard vechten: De aflevering begon ermee dat Bucky en Sam het opnamen tegen John Walker. Die maakte een gigantische en bloederige fout en vervolgens volgde een gevecht om het schild. John wist de vleugels van Sams pak letterlijk af te rukken en doodde hem bijna. Maar dankzij de samenwerking tussen Sam en Bucky wisten ze van hem te winnen.

Isaiah Bradley: Nu Sam weer het schild had, besloot hij naar Bradley te gaan voor wat advies. Er werd onder meer gesproken over identiteit en afkomst, waarbij discriminatie ook een belangrijke rol speelt. Sam helpt zijn familiegeschiedenis te bewaren, accepteert de naam Captain America en besluit af te maken wat hij begonnen is met de Flag-Smashers.

Vrienden worden: Sam en Bucky hebben elkaar echt gevonden de afgelopen weken. Nu zijn het echt vrienden, en staan ze er klaar voor om komende week alles af te maken.

Grote aanslag plegen: De Flag-Smashers plannen een grote aanslag in New York City. Sam besluit om die reden aan de slag te gaan als Captain America en bereidt zich fysiek voor op de strijd. Dat belooft wat voor de komende aflevering.

De grote onthulling: We wisten al dat deze aflevering een gigantische cameo zou bevatten en nu weten we om welke rol het gaat. Actrice Julia Louis-Dreyfus, die we kennen van Seinfeld en Veep, was te zien als La Contessa Valentina Allegra de la Fontaine. Een personage dat de Flag-Smashers steunt!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde maar liefst 6 series nieuw toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde maar liefst 6 series nieuw toe afgelopen week

Check hier alle nieuwe content die Disney+ de afgelopen week heeft toegevoegd.

Ook deze week voegde Disney+ weer een aantal nieuwe series toe. We zetten ze vandaag voor je op een rij.

Zoals je van ons gewend bent, beginnen we met series met nieuwe afleveringen. Daarna komen de series met complete seizoenen aan bod.

The Falcon and the Winter Soldier (S01E05): John Walker moet de consequenties van z'n dagen dragen en Sam en Bucky keren terug naar de Verenigde Staten.

The Mighty Ducks: Game Changers (S01E04): Bombay helpt Game Over-moeders het opnemen tegen Duck-moeders op het ijs.

The Resident (S04E01): Conrad en Nic gaan trouwen.

Big Shot (S01E01): Nadat hij uit de NCAA is gezet, gaat een basketbalcoach aan de slag op een privéschool voor meisjes.

En dan de series met nieuwe seizoenen:

Criminal Minds (seizoen 1-15): Criminal Minds draait om een team FBI-profilers die de zwaarst gestoorde criminelen analyseren, inspelend op hun volgende zet voordat ze weer zullen toeslaan.

National Geographic: Earth Moods: Ontsnap aan de dagelijkse sleur met Earth Moods. Kijkers komen tot rust tijdens een reis langs blauwe gletsjers, wervelende duinen, bruisende steden en weelderige regenwouden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders'-actrice Helen McCrory (52) overleden
Series / Nieuws

'Peaky Blinders'-actrice Helen McCrory (52) overleden

De Britse actrice speelde tevens mee in Penny Dreadful, His Dark Materials en de Harry Potter-franchise.

De befaamde Britse actrice Helen McCrory, de laatste jaren vooral bekend als Polly Gray in Peaky Blinders, is op 52-jarige leeftijd overleden.

McCrory overleed na een 'heldhaftige strijd' met kanker, zo liet haar echtgenoot Damian Lewis (die we kennen van Homeland en Band of Brothers weten in een verklaring. McCrory zou op vredige wijze zijn overleden in huiselijke kring, omringd door familie en vrienden.

De actrice stond bekend om haar rollen van sterke vrouwen, maar blonk ook uit in momenten waarin werd geroepen om humor en gevoeligheid.

Een begenadigd actrice
McCrory speelde niet alleen in series als Peaky Blinders en Penny Dreadful, maar kwam ook opdraven in films als Skyfall, The Queen, Fantastic Mr. Fox, The Count of Monte Cristo, Hugo. Ook speelde ze de terugkerende rol van Narcissa Malfoy in de Harry Potter-films.

Naast haar loopbaan als actrice zette McCrory zich in voor allerlei goede doelen, waaronder FeedNHS, een instelling die zorgmedewerkers maaltijden bezorgde tijdens de coronapandemie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' vindt nieuwe schurk
Series / Nieuws

'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' vindt nieuwe schurk

De serie House of the Dragon heeft een van de hoofdpersonen gecast vandaag.

HBO werkt hard aan het eerste seizoen van de televisieserie House of the Dragon. Het is de eerste spin-off van Game of Thrones en de serie wordt gebaseerd op het boek Fire & Blood van schrijver George R.R. Martin. Vandaag is er weer een nieuw castlid gevonden.

Het gaat om acteur Fabien Frankel, die volgens The Hollywood Reporter de rol van Ser Criston Cole speelt. Hij is een van de leden van de Kingsguard van King Viserys I Targaryen, wiens acties "hielpen de weg naar een burgeroorlog te plaveien".

Ser Criston Cole
Volgens George R.R. Martin was hij de zoon van de hofmeester van de Lord of Blackhaven. "Hij heeft geen claim op land of titels. Het enige waar hij over beschikt, is zijn eer en zijn vaardigheden met het zwaard en een lans. Hij is een uitdager, een kampioen, toegejuicht door het gepeupel en geliefd bij de vrouwen. Hij is een lover (of niet?), een verleider (of niet), een verrader (of niet?), breker van harten en maker van koningen. Welkom in Westeros, Fabien. En houd dat zwaard scherp."

In de serie zijn de hoofdrollen voor Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke en Emma D'Arcy. Zij spelen de rollen van King Viserys Targaryen (Considine), Alicent Hightower (Cooke), Princess Rhaenyra Targaryen (D'Arcy) en Prince Daemon Targaryen (Smith).

Hoewel de opnames bijna beginnen, is de serie pas in 2022 op HBO Max te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.