'Lord of the Rings': Deze gebeurtenissen hopen we te zien

'Lord of the Rings': Dit hopen we te zien

De serie van Amazon Prime Video speelt zich in een gaaf tijdperk vol mooie gebeurtenissen af.

Jim Pedd, 4 april 2021 15:16

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Amazon Prime Video werkt hard aan een serie die zich afspeelt in Midden-Aarde, de wereld van J.R.R. Tolkien. De serie speelt zich af in de Tweede Era, en dat betekent dat er een aantal heel gave en interessante gebeurtenissen plaats kunnen vinden.
Precies over die zaken vertellen we je in dit artikel. Je vindt hieronder een aantal van die gebeurtenissen.

Eerst het verhaal
Maar voordat we van start gaan, beginnen we met een synopsis van de serie. Die gaf Amazon enige tijd geleden vrij.

De dramaserie speelt zich duizenden jaren voor The Hobbit en The Lord of the Rings af. De serie speelt zich "af in een era waarin grote krachten opkomen, koninkrijken opkomen tot glorie en ten val komen, onwaarschijnlijke helden op de proef gesteld worden, hoop aan een flinterdun draadje hing en de grootste schurk van Tolkien de wereld in duisternis dreigde onder te dompelen."

De Lord of the Rings-serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een ensemble van bekende en minder bekende personages. Van de duistere krochten van de mIsty Mountains, reist de serie ook naar de prachtige bossen en de Elfenhoofdstad Lindon, het adembenemende koninkrijk Númenor en uithoeken van de kaart.

De bouw van Barad-dûr
Aangezien Sauron de grote schurk is van de Tweede Era, zullen we vermoedelijk zien hoe de schurk zijn fort Barad-dûr bouwt. Dat is het fort in Mordor, waar we het oog van Sauron boven zien zweven in de Lord of the Rings-films.

Het maken van de Rings of Power
In de Tweede Era zien we ook hoe de Rings of Power gemaakt worden. Sauron vermomt zich daarvoor als Annatar, de Lord of Gifts en werd bevriend met de elfensmeden van Eregion. Hij leerde hun leider, Celebrimbor, de machtige ringen te smeden en ging terug naar Mordor om daar zijn ene Ring te maken.

Oorsprong van de Nazgûl
Sauron gaf negen van de ringen aan een aantal van de bekendste mensen in Midden-Aarde. Daarmee kon hij hen corrumperen, en veranderden ze in de Nazgûl. Die heb je al gezien in de films van Peter Jackson als de gemaskerde ruiters die op Frodo jagen.

Leven in Khazad-dûm
De synopsis refereert ook naar de diepten van de Misty Mountains, waarmee vermoedelijk gerefereerd wordt naar Khazad-dûm. Dat koninkrijk leefde enorm in de Tweede Era, als thuis van de Dwergen.

Gil-galad en Lindon
De synopsis noemt ook Lindon, het koninkrijk dat opgericht is door koning Gil-galad. Daar woonden rond die tijd een aantal beroemde elfen, waaronder Elrond en Galadriel. Je kent de locatie misschien ook al enigszins als de plek waar de Grey Havens liggen.

De opkomst en val van Númenor
Vermoedelijk zullen we ook zien hoe Númenor, een eiland dat gegeven is door de Valar aan de mensen. Maar nadat mensen hun loyaliteit veranderden naar Morgoth, kwam het ten val. Waarschijnlijk gaan we dit ook zien.

Oorlog van de Last Alliance
De Last Alliance was een grote groep elfen, dwergen en mensen die tegen Sauron en zijn grote legers vochten in een poging hem te verslaan.
Bron: Yahoo!

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon Prime Video, Wat we weten

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws