'Star Trek: Strange New Worlds' doet het anders dan eerdere Trek-series

Star Trek: Strange New Worlds doet het anders

De serie Star Trek: Strange New Worlds gaat het anders doen dan eerdere Trek-series sinds de franchiserevival.

Jim Pedd, 5 mei 2021 om 09:08

Acteur Anson Mount speelt straks de rol van Captain Christopher Pike in de spin-off van Star Trek: Discovery, Star Trek: Strange New Worlds. De serie herenigt Mount met co-sterren Ethan Peck en Rebecca Romijn.
De serie wordt volgens Mount, die ook producent van de serie is, meer een episodische serie dan eentje met overkoepelende verhalen die over een heel seizoen verteld worden. Tijdens een interview met Collider legde hij uit waarom daarvoor gekozen is.

Episodische oorsprong
"Nou, ik denk dat Star Trek van oorsprong episodisch is," zegt Mount. "Dat wil niet zeggen dat Star Trek geen andere dingen kan zijn. Star Trek kan heel veel zijn, zoals we in elke iteratie daarvan wel gezien hebben tot nu toe."

"Het klassieke Trek is echt opgericht met het grote idee van de week centraal. En dat heeft ademruimte nodig. In een structuur waarin je overkoepelende verhalen verteld, moet je zoveel relaties in stand houden, dat er vaak weinig ruimte voor is. Maar dat gezegd hebbende, denk ik dat Discovery dat fenomenaal voor elkaar krijgt en dat ik blij mag zijn daar deel van te zijn geweest. Normaliter heeft het wel echt mijn voorkeur als een serie een overkoepelend verhaal heeft. Maar dit voelde alsof het echt elke week een nieuw thema moest belichten."

De serie wordt op dit moment opgenomen. Daarna moet deze, in elk geval in de Verenigde Staten, op Paramount+ debuteren.
Bron: Comicbook

Lees meer over: Star Trek Strange New Worlds, Star Trek, Christopher Pike, Paramount Plus

Populair nieuws