Mischa Barton voor het eerst over haar vertrek uit 'The OC'

Mischa Barton voor het eerst over vertrek The OC

Actrice Mischa Barton nam afscheid van de serie en deed dat met een goede reden.

Jim Pedd, 20 mei 2021 om 07:04

Voor het eerst vertelt actrice Mischa Barton over haar vertrek uit de serie The OC. Haar personage, Marissa, ging dood in de iconische tienersoap en dat blijkt een bijzondere reden gehad te hebben.
De tienersoap draaide vier seizoenen en vertelde het verhaal van een stel rijke scholieren uit de Newport Beach-buurt The OC. In de finale van het derde seizoen kwam het personage van Barton op schokkende wijze op het leven. Een tragisch moment, terwijl haar personage juist onaantastbaar leek gezien haar grote rol.

Onceremonieel afgemaakt
Het personage werd in de finale op onceremoniële wijze afgemaakt. Marissa had al veel meegemaakt in de serie, waaronder een drugsoverdosis, een gijzeling en een continu aan/uit in haar relatie met Ryan. Maar tijdens een auto-achtervolging kwam ze om het leven.

"Ze gaven mij een optie. De producenten zeiden: 'Wil je je werk houden en richting de zonsondergang zeilen, zodat je in de toekomst op de een of andere manier terug kan keren? Of wil je dat we je personage doden en zorgen dat je verder kan gaan en doen wat je wil doen?'"

"Ik kreeg aanbiedingen voor grote films in die tijd en moest die afwijzen. Ik had een bijrol in The Sixth Sense en een paar van dat soort dingen. En mijn droom was om grote hoofdrollen aangeboden te krijgen, wat toen gebeurde. Voor mij en mijn gezondheid voelde dit als de beste keuze, ook omdat ik mij niet goed beschermd voelde door de cast en crew."

Mischa Barton worstelde toentertijd ook heel erg met haar nieuwe sterrenstatus, waardoor ze niet meer de straat op kon gaan zonder herkend te worden. Ook op de set voelde ze zich onveilig.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Mischa Barton, The OC, Vertrek, FOX

Informatie over de serie: The O.C.

Populair nieuws