search

Ons nieuws van zondag 30 mei 2021

'The Walking Dead' breekt met stereotypes
Series / Nieuws

'The Walking Dead' breekt met stereotypes

Dat de serie een relatie heeft voor Michonne en Rick Grimes is volgens Danai Gurira uniek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead-actrice Danai Gurira vertelt tijdens een interview over het breken met stereotypes. Volgens haar speelde de relatie die haar personage, Michonne, heeft met Rick Grimes, daar een belangrijke rol in.

Gurira speelde de katana-gebruikende heldin in acht seizoenen van de zombieserie. Pas in het tiende seizoen vertrok de hoofdrolspeelster. Tijdens haar acht jaar, kreeg ze een relatie met Rick Grimes en uiteindelijk vertrok Gurira's personage op zoek naar Rick in het midden van het tiende seizoen.

Stereotypen breken
"Ik was nog nooit een personage tegengekomen waarvan ik dacht, 'Nou dit verbreekt een stereotype waar ik nooit van gedacht had'," zegt Gurira. "Ik zei vaak tegen Robert Kirkman: 'Ik zou willen dat ik haar bedacht had! Hoe bedacht je haar?' Want het idee van een zwarte vrouw met dreadlocks en een katana was echt geniaal."

De manier waarop Michonne werd opgebouwd was volgens haar heel bijzonder. "Ik mocht zoveel met haar doen, waarvan ik weet dat het niet normaal is voor een zwarte vrouw in een televisie of in een film. Dat komt gewoon niet vaak voor."

Dat haar personage en dat van Andrew Lincoln een stelletje werden in de serie was ook bijzonder. "Het was ook weer het verbreken van een stereotype. De knappe witte hoofdrolspeler en mijn personage samen. Het was natuurlijk duidelijk dat onze personages een connectie en chemie hadden. Dus dat zei ik tegen de lui die wel wilden luisteren. Zo verbreek je stereotypes."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegt heel veel nieuwe series toe in juni: Check hier welke
Series / Featured

Disney+ voegt heel veel nieuwe series toe in juni: Check hier welke

We zetten vandaag de vele series op een rij die je in juni op Disney+ kan verwachten.

Vandaag zetten we alle nieuwe series die je in de maand juni kunt verwachten op streamingdienst Disney+. Het wordt een drukke maand.

We kijken eerst naar de series die nieuwe afleveringen krijgen en duiken daarna in de series waarvan meteen een compleet seizoen online verschijnt.

Wekelijks nieuwe afleveringen
Wekelijks kan je van een boel series nieuwe afleveringen verwachten. Het gaat om de volgende producties: Star Wars: The Bad Batch (seizoen 1), Black-ish (seizoen 7), Love, Victor (seizoen 2), 9-1-1 (seizoen 4), 9-1-1: Lone Star (seizoen 2), Big Sky (seizoen 1), Marvels MODOK (seizoen 1), Rebel (seizoen 1), The Resident (seizoen 4) en War of the Worlds (seizoen 3). En natuurlijk is er Marvel-serie Loki die van start gaat.

VANAF 4 JUNI
Teacher's Pet (seizoen 1 en 2): Het slimme hondje Spot wil een echte jongen worden. Hij gaat met Leonard, zijn beste vriend en baasje, en hun moeder naar dr. Krank. Dat levert heel wat avonturen op.

My Name is Earl (seizoen 1-4): Een man die nooit geluk heeft, wint 100.000 dollar bij een loterij. Al snel besluit hij het geld in te zetten om de fouten uit zijn verleden recht te zetten.

VANAF 9 juni
Loki: In Loki van Marvel Studios vervolgt de listige schurk Loki zijn rol van de God van het Onehil in een nieuwe serie die zich afspeelt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

VANAF 11 juni
Car SOS (seizoen 7: Tim Shaw is een auto-enthousiasteling en TV-presentator. Samen met monteur Fuzz Townshend kijkt hij naar roestige klassiekers die gered moeten worden.

Zenimation (seizoen 2): Een geanimeerde soundscape-ervaring van korte film die een eerbetoon zijn aan toffe visuals van Walt Disney Animation Studios.

VANAF 18 juni
The Americans (seizoen 1-6): Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, doen twee Russische geheim agenten zich voor als een doodnormaal Amerikaans echtpaar, compleet met een familie.

VANAF 25 juni
Narco Wars (seizoen 1): Verken de opportunistische smokkelnetwerken in Latijns-Amerika en leer de machtige en meedogenloze kartels die ze runnen kennen.

Air Crash Investigation (seizoen 10-18): Deze serie kijkt naar de grootste vliegtuigongelukken van de geschiedenis en wat er mis is gegaan.

Pride (seizoen 1): Een zesdelige documentaireserie die kijkt naar de strijd voor gelijke rechten voor de LHBTI-gemeenschap in Amerika.

Raising Hope (seizoen 2-4): Jimmy wordt een alleenstaande ouder, nadat haar moeder (met wie hij een one-night stand had) in de dodencel belandt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends' blijkt megasucces voor HBO Max
Series / Nieuws

'Friends' blijkt megasucces voor HBO Max

De korte terugkeer van de cast van Friends blijkt de miljoenen meer dan waard.

Gedurende 110 minuten was de cast van Friends weer even samen in beeld te zien. Voor de aflevering The One Where They Get Back Together lieten de zes hoofdrolspelers zich weer even samen in beeld zien.

Op 27 mei werd de speciale aflevering vrijgegeven op streamingdienst HBO Max, waar het een megasucces bleek te zijn. Uit de cijfers blijkt dat 29 procent van de Amerikaanse streamingkijkers de special binnen de eerste 24 uur na de release keek. Ter vergelijking: de Hollywood-film Wonder Woman 1984 was goed voor 32 procent van diezelfde huishoudens.

Groot succes
De special was daarmee een groot succes, want Wonder Woman 1984 bleek zo'n beetje de grootste hit van HBO Max tot nu toe. Maar duidelijk is dat de reünie van Friends het dus ook uiterst goed heeft gedaan.

De aflevering was wel een groot succes, maar tegelijk ook uiterst duur. Deadline stelde een jaar geleden dat de zes castleden tegen de 2,5 miljoen dollar per persoon kregen. Het eerste aanbod was 1 miljoen dollar per persoon en dat wezen de castleden af.

Een bijzonder hoog bedrag dus voor Warner Bros. Television, dat naar verluidt tegen de 20 miljoen dollar kwijt was voor de speciale aflevering. Maar gezien het aantal kijkers, was het dat wel waard.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Space Force' keert snel weer terug op Netflix
Series / Nieuws

'Space Force' keert snel weer terug op Netflix

De opnames van het tweede seizoen van de peperdure komedie Space Force zijn begonnen.

General Naird (Steve Carrell) en zijn crew staan op het punt om weer naar de maan te gaan. De opnames van het tweede seizoen van de serie Space Force zijn nu officieel van start gegaan in Canada.

De cast van het ensemble is wederom terug, en wordt gevormd door onder meer Ben Schwartz, Tawne Newsome, Diana Silvers, Jimmy O. Yang en Don Lake. Zij vierden allen op sociale media het begin van de opnames van het nieuwe seizoen.

Space Force
De serie Space Force werd vorig jaar november vernieuwd voor een tweede seizoen, ondanks dat de schrijvers zich in juli al verzameld hadden.

Space Force is bedacht door Steve Carrell en Greg Daniels. Het tweede seizoen laten zij zich vergezellen door Norm Hiscock, met wie Daniels eerder al eens samenwerkte. Hij is nu ook een van de showrunners van de serie gemaakt.

Hoewel de serie Space Force niet heel goed ontvangen werd door critici, is het een van de populairste seriedebuten van Netflix. De verwachting is dat dit tweede seizoen naast Carrell ook acteur John Malkovich weer te zien zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gloednieuwe Netflix-series om direct te bingen
Series / Featured

3 gloednieuwe Netflix-series om direct te bingen

Veel nieuwe series op de streaminggigant. Dus nu drie prima tips!

Hieronder tips voor drie gloednieuwe nieuwe series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Jupiter's Legacy | Bing nu!

Ze zijn de eerste generatie superhelden. Maar als ze de fakkel doorgeven aan hun kinderen, neemt de spanning toe en gelden de oude regels niet meer. Met onder meer Josh Duhamel, Ben Daniels, Leslie Bibb, Andrew Horton, Elena Kampouris, Matt Lanter, Mike Wade en Tenika Davis.



Halston | Bing nu!

Een imperium kreeg zijn naam. Zijn stijl bepaalde een tijdperk. De Amerikaanse modeontwerper Halston wordt razendsnel beroemd tot zijn leven volledig ontspoort. Een miniserie met onder meer Ewan McGregor, Bill Pullman, Rebecca Dayan, David Pittu en Krysta Rodriguez



Eden | Bing nu!

Een meisje dat in het geheim wordt opgevoed door robots, ontdekt de duistere geheimen achter haar weelderige, utopische wereld waarin de mensheid bijna is verdwenen. Een nieuwe Netflix-anime met namen als Marika Kono, Kentaro Ito, Kyoko Hikami, Tarusuke Shingaki, Koichi Yamadera en Yuuki Kuwahara.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geplaagde Armie Hammer vervangen in 'The Godfather'-serie
Series / Nieuws

Geplaagde Armie Hammer vervangen in 'The Godfather'-serie

Het is Miles Teller, die je mogelijk kent uit Fantastic Four en Whiplash, die de rol overneemt.

Acteur Armie Hammer heeft te maken met meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag en dat zet zijn carrière in Hollywood op slot. De acteur uit onder meer Hotel Mumbai en Call Me by Your Name moest onder meer vertrekken bij de serie over het maken van de film The Godfather.

Het is nu Miles Teller, uit films als Fantastic Four en Whiplash die de rol van Hammer overneemt. Paramount was al sinds januari op zoek naar een vervanger. Teller gaat de rol spelen van producent Al Ruddy. Dit meldt The Hollywood Reporter.

The Godfather: de serie
De serie laat de productie van Francis Ford Coppola's misdaadklassieker The Godfather zien door de ogen van Ruddy. Het script wordt nu geschreven door Nikki Toscano (Hunters) en Michael Tolkin (The Player) en Toscano is de showrunner van de serie die op Paramount+ moet gaan verschijnen.

Overigens komt er ook een film uit over de productie van de film. Deze heet Francis and the Godfather en wordt geregisseerd door Barry Levinson. Er zijn in die film hoofdrollen voor Oscar Isaac starring als Coppola en Jake Gyllenhaal als producent Robert Evans.

Teller zie je nog dit jaar in Top Gun: Maverick met Tom Cruise en hij heeft een rol in Escape From Spiderhead met ook Chris Hemsworth.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke tegenvaller 'Peacemaker' snel opgelost
Series / Nieuws

Dikke tegenvaller 'Peacemaker' snel opgelost

Na het vertrek van Chris Conrad is er nu een nieuwe acteurs aangetrokken.

De opnames voor de eerste DC Extended Universe-serie Peacemaker voor op HBO Max zijn ondertussen al even aan de gang, maaar nu is er toch nog snel een andere acteur aangetrokken. Dit nadat acteur Chris Conrad de productie verliet na "creatieve meningsverschillen".

Deadline meldt dat Bridgerton-ster Freddie Stroma de rol van Adrian Chase / Vigilante overneemt van Conrad. Wat de exacte reden van het vertrek bij de The Suicide Squad-spinoff is niet duidelijk.

Nieuwe Adrian Chase / Vigilante
Adrian Chase / Vigilante is een echte vechtersbaas, een briljante scherpschutter en een meester over de lasso. Hij was een officier van justitie in New York City die op zijn eigen manier gerechtigheid zocht als zijn alter ego nadat zijn vrouw en kinderen waren vermoord door gangsters.

Vigilante heeft ook het vermogen om snel te genezen en zijn lichaam te regenereren van verwondingen zoals steek- of schotwonden.

Het DC-personage zag je mogelijk ook al in de tv-serie Arrow en Peacemaker staat gepland voor januari 2022. We zien John Cena's Peacemaker eerst in The Suicide Squad, deze zomer in de bioscoop.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Overgevoelige heldin in eerste Sony/Marvel tv-serie 'Silk'
Series / Nieuws

Overgevoelige heldin in eerste Sony/Marvel tv-serie 'Silk'

Waar gaat deze eerste serie in Sony Pictures Universe of Marvel Characters over?

Waar Marvel Studios zijn eerste superheldenseries binnen het Marvel Cinematic Universe al op Disney+ heeft staan, werkt Sony Pictures nog aan zijn eerste serie binnen de franchise Sony Pictures Universe of Marvel Characters.

En die serie gaat Silk heten en deze moet op Amazon Prime Video gaan verschijnen. Silk zal het verhaal gaan laten zien van het personage Cindy Moon. Zij is in de comics door dezelfde spin gebeten als Peter Parker en ook zij weet uit te groeien tot een superheld.

Silk wordt anders dan de comics
Via The Illuminerdi komen we erachter dat de serie anders wordt dan de comics. In de serie zal Cindy in het buitenland onderzoek hebben gedaan en als ze terugkeert blijkt haar familie verdwenen.

Ze heeft echter ook te dealen met haar overontwikkelde gevoel van empathie dat ervoor zorgt dat ze erg veel aantrekt van de emoties van mensen om haar heen.

Koreaans-Amerikaanse actrice
Sony zoekt nu naar een Koreaans-Amerikaanse actrice van tussen de 19 en 29 jaar oud. Het eerste seizoen zou uit acht afleveringen moeten gaan bestaan en de opnames zouden eind dit jaar moeten starten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer' seizoen 6 is een liefdesbrief aan de serie
Series / Nieuws

'Lucifer' seizoen 6 is een liefdesbrief aan de serie

De showrunners noemen het zesde en laatste seizoen van Lucifer een heuse liefdesbrief.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu het tweede deel van het vijfde seizoen van Lucifer te streamen is op Netflix, kunnen we voorzichtig vooruit kijken naar het zesde en laatste seizoen. Volgens de showrunners van de serie wordt dat echt een liefdesbrief aan de serie.

Lucifer verscheen in 2016 op televisiezender FOX. Maar na drie seizoenen nam men al afscheid en werd de serie verplaatst naar Netflix. Dat pikte de show op voor nog eens twee seizoenen en besloot later de contracten met de cast en crew te vernieuwen voor een zesde reeks.

Liefdesbrief aan Lucifer
Showrunners Joe Henderson en Ildy Modrovich noemen het zesde seizoen een heuse liefdesbrief aan de serie. Het vijfde seizoen zit vol actie en is grootschalig en het zesde doet het net iets rustiger aan.

"Ik kan je zeggen dat seizoen 5 ons bombastische seizoen is. Seizoen 6 is onze liefdesbrief aan de serie. En de landing is goed; ik geloof dat echt", vertelt Henderson.

Modrovich noemde het zesde seizoen ook "emotioneel" en "bitterzoet". Het vijfde seizoen bracht een keihard gevecht tussen de tweelingbroers Lucifer en Michael in beeld en het zesde zal het verhaal van hen afronden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Katla'-trailer van Netflix ziet er op de best mogelijke manier verbijsterend uit
Series / Trailer

'Katla'-trailer van Netflix ziet er op de best mogelijke manier verbijsterend uit

De nieuwe beelden van deze IJslandse Netflix-serie zien er echt heel bijzonder uit.

De IJslandse vulkaan Katla moet tot een uitbarsting komen. Het is een grote vulkaan in IJsland, die ook erg actief is. Normaliter barst deze elke 20 tot 90 jaar uit, maar de afgelopen 103 jaar was het stil. In Netflix-serie Katla komt het eindelijk zover.

De vulkaan ziet er in deze trailer behoorlijk duister, gevaarlijk en behoorlijk creepy uit. Er is veel gaande in de trailer en de serie, waarin de vulkaan een enigma is. Hieronder kan je de trailer bekijken:



Netflix-serie Katla
Netflix gaf natuurlijk ook al een officiële synopsis vrij voor het eerste seizoen van deze eerste IJslandse Netflix Original. Die is als volgt:

Je weet nooit zeker wat er gebeurt als een vulkaan uitbarst. De bevolking van het IJslandse stadje Vik moet dat een jaar na de uitbarsting van de Katla onder ogen komen. Ineens maken ze mysterieuze incidenten mee die de vrede van het stadje onder druk zetten."

De vulkaan zorgt onder meer voor dubbelgangers van mensen, creepy figuren die na een jaar afwezigheid ineens terugkeren en misschien wat monsters. Hoe en wat zullen we op 17 juni kunnen zien!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-personage keert terug, maar niet hoe je denkt
Series / Nieuws

'Lucifer'-personage keert terug, maar niet hoe je denkt

Lucifer doet iets heel bijzonders in het vijfde seizoen, wat ook mogelijkheden schept.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De tweede helft van het vijfde seizoen van Lucifer is nu op Netflix te zien. Bijna een jaar na de release van het eerste deel van dit seizoen, hebben fans heel wat te verwerken.

Niet alleen zorgde de komst van God op Aarde voor heel wat zware en moeilijke ontwikkelingen, ook kwam een groot personage om het leven. De vraag is nu of dat personage terug kan keren in het zesde seizoen.

Terug in seizoen 6?
Tegen het einde van het tweede deel van het vijfde seizoen wordt het personage Dan Espinoza van acteur Kevin Alejandro vermoord. Dat als gevolg van de bijzondere plannen van de tweelingbroer Michael van Lucifer. Extra opmerkelijk is dat Dan in de Hel eindigde omdat hij zijn schuldgevoelens tegen de tijd van zijn dood nog niet opgelost had.

Maar keert het personage terug? Daar lijkt het gelukkig wel op, alleen niet hoe je denkt.

"Het zou via flashbacks kunnen zijn, maar het kan ook zijn dat uitgezocht wordt wat er aan de hand is," aldus Alejandro. "Ik was een tijdje op de set van het zesde seizoen, dus hij keert zeker terug. Alleen niet zoals iedereen denkt."

Schuldgevoelens en een persoonlijk gevecht zal daar onderdeel van zijn. "Het probleem met schuldgevoelens, is dat niemand je kan helpen. Je moet jezelf helpen. En ik denk dat Dan het van zichzelf verloor toen hij probeerde om te gaan met zijn innerlijke demonen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze week 1 serie nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze week 1 serie nieuw toe

De serie Panic is de enige die deze week nieuw debuteerde op Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video wil maar niet echt een seriestreamingdienst worden. Die eer is op dit moment nog vooral voor Netflix, dat zo'n beetje elke week wel met een nieuwe Original komt die je moet zien.

Maar goed, Amazon Prime Video timmert aan de weg en voegde vandaag een nieuwe serie toe: Panic. Vandaag vertellen we je over die nieuwe young adult-serie. Niet alleen duiken we in de synopsis van het volledige eerste seizoen, ook kijken we naar de première-aflevering.

Panic op Amazon Prime Video
Goed, laten we maar beginnen met de synopsis van Panic.

In het vergeten plaatsje Carp, Texas, is Paniek de enige uitweg. Elke zomer riskeren tieners hun leven in een serie uitdagingen om een geldprijs te winnen die hun leven zal veranderen. Na de dood van twee deelnemers is de inzet "“ en het gevaar "“ groter dan ooit. Deze zomer zullen er 23 deelnemers meedoen. Ze zullen allemaal veranderen. Er is maar één winnaar. Laat het spel beginnen.

En dan de synopsis van de eerste aflevering. Die luidt als volgt:

De net geslaagde tieners wachten op het startsignaal van de jury van dit jaar en de spanning stijgt als oude vrienden nieuwe concurrenten worden. Heather heeft gezworen dat ze nooit zal meedoen. Maar door een schokkend verraad heeft ze misschien wel geen keus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' onthult iets van de dodelijke Soldier Boy
Series / Foto's

'The Boys' onthult iets van de dodelijke Soldier Boy

De Captain America-parodie Soldier Boy krijgt een grote rol in het derde seizoen van The Boys.

Het derde seizoen van The Boys heeft nog geen releasedatum. Maar dat weerhoudt Amazon Prime Video er niet van zo nu en dan al leuke details te onthullen.

Eerder hoorden we al dat Jensen Ackles de rol van Soldier Boy zou spelen. Dat personage is een heuse parodie van Captain America, en vandaag onthult men iets kleins over het personage.

Soldier Boy in The Boys
Op de socials van Vought, die gemaakt zijn voor The Boys, lezen we het volgende over Soldier Boy. "Hij was dapper, hij durfde en hij was een held. Terwijl we het weekend in gaan, hebben we een terugblik op een van de grootste helden van Vought voor je, Soldier Boy."



De vraag is natuurlijk of The Boys hiermee al iets van het kostuum van Ackles als Soldier Boy laat zien. Dat is maar de vraag, want hier heeft het personage in elk geval niet de gigantische baard die Ackles recent nog onthulde.

The Boys is razend populair en kent al twee seizoenen. Een derde zit er dus aan te komen en men werkt aan een spin-off die zich afspeelt op een universiteit voor supes.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zesde seizoen 'Lucifer' duikt in de toekomst?
Series / Nieuws

Zesde seizoen 'Lucifer' duikt in de toekomst?

De serie Lucifer maakt namelijk een tijdsprong, waarmee de serie later begint.

Showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson hebben onthuld dat het zesde seizoen van Lucifer een tijdsprong maakt. De Netflix-serie Lucifer krijgt op een nog onbekende datum een nieuw seizoen.

Lucifer is een Netflix Original die in eerste instantie debuteerde op FOX, waar deze na drie seizoenen geannuleerd werd. Toen nam Netflix de boel over en werd het daarmee een echte Original. Het tweede deel van het vijfde seizoen is nu net te zien geweest en nu is het wachten op het zesde en laatste seizoen.

Lucifer seizoen 6
Tegenover Entertainment Tonight onthullen Modrovich en Henderson een aantal van de details van het nieuwe seizoen. Het blijkt dat het zesde seizoen vooruit in de tijd springt.

Henderson: "we gaan niet zo heel ver vooruit springen". Waarop Modrovich grapte: "We beginnen gewoon met Lucifer en Chloe in een bejaardentehuis die... nou ja, wat doen ze? Water aerobics? Waarom ook niet!"

Dit is niet de eerste tijdsprong voor Lucifer. Tussen het vierde en vijfde seizoen werd de tijdlijn ook een aantal keren naar voren geduwd.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shadow and Bone' scoort wel heel goed op Netflix
Series / Nieuws

'Shadow and Bone' scoort wel heel goed op Netflix

De serie Shadow and Bone van Netflix deed het bijzonder goed en krijgt hopelijk een tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nieuwe cijfers laten zien dat de serie Shadow and Bone op Netflix echt goed scoorde. De eerste reeks was ook in zijn tweede week de meest gestreamde serie in de Verenigde Staten.

De serie Shadow and Bone werd op 23 april gelanceerd op Netflix en gemaakt door Eric Heisserer, die zich baseerde op de boeken van Leigh Bardugo. De acht afleveringen werden goed ontvangen, vanwege de rijke wereld waarin de serie zich afspeelt, maar ook het strakke verhaal.

Shadow and Bone-kijkcijfers
Deadline meldt dat de serie in zijn tweede week nog altijd de best bekeken serie was in de Verenigde Staten. Dat meldt men op basis van een bericht van Nielsen, dat elke week kijkt naar de streamingcijfers.

En wat blijkt? Shadow and Bone werd beter bekeken dan The Handmaid's Tale in de week van 26 april tot 2 mei, en was in zijn lanceerweek net iets minder goed bekeken dan The Falcon and the Winter Soldier, ook al was de serie toen maar een paar dagen beschikbaar.

De kijkcijfers van Nielsen worden gebaseerd op daadwerkelijke kijkcijfers op Netflix, Amazon Prime Video, Hulu en Disney+. De cijfers worden met een maand vertraging vrijgegeven.

Het is nog altijd niet zeker of de serie een tweede seizoen krijgt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai' krijgt gecompliceerd vierde seizoen
Series / Nieuws

'Cobra Kai' krijgt gecompliceerd vierde seizoen

De band tussen Daniel LaRusso en Johnny Lawrence wordt er niet makkelijker op in Cobra Kai.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vierde seizoen van Cobra Kai komt eraan. Acteur William Zabka, die de rol van Johnny Lawrence speelt in de serie van Netflix, teaset wat we kunnen verwachten van Johnny en Daniel.

De serie focust zich op de pogingen van Johnny om zijn voormalige dojo op te bouwen. Ditmaal is hij de sensei. Maar al snel komt de rivaliteit die hij voelt met Daniel LaRusso weer helemaal terug. In het vierde seizoen moet het duo echter samenwerken tegen Kreese, wat nog een interessante ontwikkeling is.

Vierde seizoen
Tijdens een interview met Collider, vertelde Zabka dat de band tussen Johnny en Daniel nog moeilijk wordt. De jarenlange problemen tussen de twee, zullen hen ook dwars kunnen zitten.

"Het is een complex gevoel," begon Zabka. "Daniel heeft hem min of meer gered; Kreese stond op het punt om hem te verstikken. Dus ik denk dat hij op dat moment helemaal gered is."

"Er zit een zekere intensiteit aan. Ze hebben een gemeenschappelijke vijand in Kreese. Dus er is een opluchting in het gevoel van 'Ik heb een partner en we delen eenzelfde doel. Maar we hebben veel werk te verrichten en er is een lange geschiedenis tussen ons. En we zijn allebei anders.' Misschien willen ze nu dat dit gaat werken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.