'Y: The Last Man' krijgt na jarenlange ontwikkelhel eindelijk een startdatum

Na jaren en jaren in ontwikkeling, komt Y: The Last Man eindelijk snel uit op televisie.

Jim Pedd, 04-06-2021 11:43

Na talloze tegenslagen, beginmomenten, vertragingen en herstarts, komt Y: The Last Man er dan eindelijk. De serie gaat op maandag 10 september van start op FX op Hulu.
Y: The Last Man is gebaseerd op de populaire comicreeks van begin jaren tweeduizend, geschreven door Brian K. Vaughan en geïllustreerd door Pia Guerra. We horen al een decennium over de verfilming, maar nooit kwam men tot een start.

Tot nu dan!
Tot nu dan, want Y: The Last Man heeft eindelijk een vorm gevonden die werkt. Zelfs nadat de productie van de serie begon, ging het mis. De showrunners werden vervangen en de hoofdrolspeler van de serie stapte op. En nu is het eindelijk goed genoeg om van start te gaan.

10 september zien we hoe Yorick Brown moet zien te overleven in een bizarre post-apocalyptische wereld waarin elk zoogdier met een Y-chromosoom dood is. Enkel een cisgender man en zijn aapje hebben overleefd. De overlevenden van deze nieuwe wereld worstelen met het herstellen van de wereldorde en de kans om iets beters op te bouwen.

De hoofdrol is voor Ben Schnetzer en de showrunner van de serie is Eliza Clark. Zij baseert zich op de zestigdelige comics die in 2002 van start gingen en de eerste Hugo Award voor het Best Graphic Story kreeg voor volume 10.
Lees meer over: Y The Last Man, FX, Diane Lane, Ben Schnetzer

Populair nieuws