'Jurassic World'-franchise krijgt mogelijk een serie

Jurassic World-franchise krijgt mogelijk een serie

Ben je al klaar voor een live-action serie met dinosaurussen die rondlopen op Aarde?

Jim Pedd, 5 juni 2021 om 13:22

Sinds Marvel Studios in 2008 heel succesvol een filmuniversum wist te lanceren, wil elke filmstudio ook zo'n franchise en zo'n succes. Dat gaat lang niet altijd even goed en eigenlijk is niemand er tot nu toe in geslaagd om net zo'n groots filmuniversum te lanceren.
De nieuwste filmfranchise die ook naar het kleine scherm komt in een poging een groot gedeeld universum te lanceren, is die van Jurassic World. Daarin verschenen tot nu toe vijf films en er zit snel een zesde aan te komen.

Heel wat materiaal
Naast de films, is er natuurlijk al een animatieserie in de franchise, Jurassic World: Camp Cretaceous, die als canon wordt gezien en de mythologie uitbreidt.

En nu blijkt dat Darryl Frank en Justin Falvey van Amblin Television druk doende zijn met het ontwikkelen van een live-action serie die zich af moet spelen in dezelfde wereld en tijdlijn als de live-action films. De bedoeling is dus om een groots filmuniversum op te zetten dat ons de komende jaren van heel wat dinosaurus-vermaak moet voorzien.

Maar eerst zal Universal Pictures ons nog de zesde film moeten brengen; Jurassic World: Dominion, die in de loop van volgende zomer te zien is in de bioscopen.
Bron: Giant Freakin Robot

Lees meer over: Jurassic World, Jurassic Park, Universal Pictures

Populair nieuws