search
'The Falcon and the Winter Soldier' had bijna een Trump-verwijzing
Series / Nieuws

'The Falcon and the Winter Soldier' had bijna een Trump-verwijzing

Amerikaans oud-president Donald Trump had bijna iets te maken met The Falcon and the Winter Soldier.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het scheelde niet veel, of in de epische speech die acteur Anthony Mackie als de nieuwe Captain America maakt in The Falcon and the Winter Soldier, zat een verwijzing naar Donald Trump.

Trump wist de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen met zijn slogan Make America Great Again, ofwel MAGA. Nu blijkt dat ook Captain America in de serie The Falcon and the Winter Soldier bijna daarnaar verwezen had.

MAGA-speech
De serie The Falcon and the Winter Soldier kijkt heel mooi naar thema's als patriottisme, extremisme, ras en gelijkheid. In de serie zien we hoe de Flag Smashers het opnemen tegen verschillende regeringen en met name het nieuwe agentschap de Global Repatriation Council.

De politieke climax van de serie wordt bereikt als Wilson, met het schild van Captain America in zijn hand, de regering oproept om het beter te doen.

"Wat ik echt in het einde van het monoloog wilde zeggen was, dat als we Amerika weer geweldig wilden maken, het door Amerikanen gedaan zou moeten worden. En dat het niet uitmaakt van welk ras of welke afkomst je komt, of wat je huidskleur of seksualiteit is, je bent een Amerikaan. Ik denk dat de nieuwe Captain America precies dat vangt."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen