'Loki'-finale geeft veel antwoorden: dit zijn ze

'Loki'-finale zit vol schokkende antwoorden

We vertellen je alles wat je moet weten over de finale van Loki.

Jim Pedd, 15 juli 2021 06:00

De serie Loki van Disney+ is nu eindelijk klaar. Na zes weken weten we wie er achter de Time Variance Authority zit en kennen we de consequenties hiervan voor het Marvel-universum.

We zetten in dit artikel de belangrijkste conclusies voor je op een rij.

Vijf onthullingen
1. Er was een tijd geweest dat als Loki de overwinning in New York, de Infinity Gauntlet en de troon van Asgard aangeboden had gekregen, hij daar zonder problemen ja op had gezegd en alles en iedereen had verraden. Maar nu hij het aangeboden krijgt, besluit hij het niet te doen.

2. De grote schurk zien we vrij snel in deze aflevering: hij is Kang, maar wordt He Who Remains genoemd. Het is een briljant personage dat er behoorlijk apart uit ziet. Ergens is 'ie wel likeable, maar we weten dat er meer achter hem schuil gaat.

3. Het multiversum is officieel los. Nadat Sylvie de keuze maakt om He Who Remains te doden, zien we de tijdlijn splitsen en is duidelijk dat Sylvie chaos heeft veroorzaakt.

4. Kang keert nog wel een aantal keren terug. Deze variant is dood, maar er zijn er volgens hem talloze anderen en die zullen lang niet allemaal uit zijn op het beschermen van het universum. Hij bouwde de TVA juist om iedereen te beschermen, beweert hij.

5. Mobius confronteert Ravonna Renslayer. Dankzij B-15 leren we dat zij een lerares in Fremont, Ohio was in het jaar 2018 en geen rechter van de TVA.
Lees meer over: Loki, Marvel Studios, MCU, Tom Hiddleston, Disney Plus

Populair nieuws