'The Walking Dead' schikt jarenlange rechtszaak voor 200 miljoen dollar (!)

'The Walking Dead' schikt voor 200 miljoen dollar

Maker Frank Darabont krijgt een hele smak geld van AMC voor deze The Walking Dead-rechtszaak.

Jim Pedd, 18 juli 2021 om 09:53

Minder dan een maand voordat The Walking Dead aftrapt met zijn elfde en laatste seizoen, is de lange en bittere gerechtelijke strijd van voormalig showrunner Frank Darabont, de CAA en AMC voorbij.
De regisseur en zijn agentschap krijgen maar liefst 200 miljoen dollar als onderdeel van een schikking. Bovendien krijgen ze in de toekomst heel wat extra geld bijgeschreven. Darabont en de CAA delen namelijk in toekomstige omzet die voortkomt uit "streamingaanbod van The Walking Dead en Fear The Walking Dead."

Grote betaling
Bijna tien jaar geleden ging The Walking Dead van start onder de leiding van Darabont. Al snel werd hij nogal onceremonieel ontslagen door AMC.

Twee jaar later begon hij een rechtszaak tegen AMC, wat ook geldt voor bedenker Robert Kirkman en producent Gale Anne Hurd. Met deze schikking koopt AMC niet alleen de rechten op The Walking Dead van Darabont, ook betaalt men hem voor alle streamingrechten waar hij ook een winstdeling van krijgt.

Darabont en de CAA wilden 300 miljoen dollar aan betalingen krijgen en de bedoeling was dat hun zaak in april 2022 van start zou gaan. Die is nu dus helemaal geschrapt.
Bron: Deadline

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Frank Darabont

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws