'The Last of Us' krijgt een ongelofelijk groot budget

The Last of Us krijgt een ongelofelijk hoog budget

De serie The Last of Us gaat heel veel geld kosten in z'n eerste seizoen.

Jim Pedd, 19 juli 2021 om 06:00

HBO zet alles op alles om van The Last of Us een groot succes te maken. De televisieserie werd in november aangekondigd en deze maand gingen de opnames al van start. En dat blijkt met een mega-budget te zijn.
Een paar weken geleden kregen we een eerste setfoto te zien van The Last of Us. Op dit moment vinden de opnames plaats in Canada, en volgens IATSE 212-baas Damian petti, is het de grootste productie ooit in het land. In andere woorden: HBO zet er flink op in.

Enorm budget
Petti stelt dat de serie vijf art directors heeft en "een leger van honderden technici". Die werken allemaal gedurende de twaalf maanden die men nodig heeft voor voorbereidingen en opnames, in Alberta.

"The Last of Us, dat deze week met zijn opnames begint, is echt een monster," begon Petti. "De serie heeft vijf art directors en een leger van honderden technici. Er zijn zes maanden aan voorbereidingen geweest en nu vinden er twaalf maanden aan opnames plaats in Alberta."

Het budget bedraagt "meer dan acht cijfers per aflevering. Dus er is een groot economisch effect als gevolg hiervan, met honderden bedrijven die profiteren van al het werk dat verricht moet worden."
Bron: ComicBook

Lees meer over: The last of us, HBO, Budget, Craig Mazin

Populair nieuws