Wauw: Netflix komt daadwerkelijk met een live-action 'Pokémon'-serie

Netflix komt met live-action Pokémon-serie

De streamingdienst weet wel waar 'ie mee wil komen en lanceert straks een opvallend universum.

Jim Pedd, 26 juli 2021 20:29

Na de film Pokémon: Detective Pikachu was al duidelijk dat de franchise ook in live-action een toekomst heeft. Maar hoewel die film een succes was, laat dat beloofde vervolg wel erg lang op zich wachten.
Gelukkig hebben we Netflix, want de streamingreus werkt aan een live-action serie gebaseerd op de franchise. En de maker is ook een goede: Joe Henderson die ook verantwoordelijk is voor de hit Lucifer. Hij schrijft mee aan de serie en is uitvoerend producent.

Pokémon-serie
Voordat je al te enthousiast wordt, moeten we je gemoed een beetje temperen. De serie is volgens Variety - dat het nieuws de wereld in bracht - nog maar net in de maak en verkeert in een vroeg stadium van ontwikkeling.

Het kan dus nog wel even duren vooraleer de serie te zien is. Denk maar eerder aan een jaar of anderhalf, dan iets anders.

Wel is duidelijk dat Netflix zich hier hard op gaat richten. De streamingdienst boekt successen met gameseries en zal dat nu ook hopen te doen. Bovendien zoekt men grote franchises en titels om te verfilmen en die is hiermee ook gevonden.

Vragen zijn er verder nog genoeg: wordt het bijvoorbeeld een verfilming van de series rond Ash Ketchum? Of krijgen we iets helemaal nieuws te zien?
Bron: Variety

Lees meer over: Netflix, Pokemon

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws