search
Hoeveel krijgen de hoofdrolspelers van 'Stranger Things' eigenlijk betaald?
Series / Nieuws

Hoeveel krijgen de hoofdrolspelers van 'Stranger Things' eigenlijk betaald?

De hoofdrolspelers van Stranger Things krijgen flink betaalt voor de Netflix-serie.

De salarissen van David Harbour en Winona Ryder per aflevering van Stranger Things zijn onthuld. De prijswinnende serie van Netflix werd in 2016 gelanceerd en bleek al snel een grote hit te zijn.

Ryder speelt de rol van Joyce Byers, een alleenstaande moeder die haar twee zoons - Will en Jonathan - probeert te ondersteunen. Op een avond keert ze terug naar huis en blijkt haar jongste kind Will vermist te zijn. Onderzoek wijst in eerste instantie dat Will dood is, maar Joyce weigert dat te geloven en doet samen met politieagent Jim Hopper (Harbour) onderzoek.

Het salaris
Recent publiceerde Variety de salarissen per aflevering van een aantal populaire acteurs en actrices. Harbour en Ryder stonden ook op het lijstje.

Volgens Variety krijgen zij tussen de 350.000 dollar en 400.000 dollar per aflevering betaald. De Stranger Things-castleden hebben daarmee een behoorlijk hoog salaris, dat ook goed past bij hun A-status in de wereld van film en serie.

De twee verdienen vermoedelijk meer dan de andere castleden, met name de jonge acteurs die relatief nieuw waren. Voor Harbour en Ryder gold dat hun reputaties al gevestigd waren binnen Hollywood. Echt gek was hun inkomen dan ook niet.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen