'Xena'-reboot moet compleet anders worden

Lucy Lawless speculeert erop los: mocht er een Xena-reboot komen, dan weet ze wat ze wil.

Jim Pedd, 25 augustus 2021 08:31

Actrice Lucy Lawless was in de jaren negentig te zien als de titelheld in Xena: Warrior Princess. De serie heeft een flinke groep fans weten te krijgen en is een soort culthit geworden.
Fans hopen al lange tijd dat de serie Xena een revival kan krijgen. Lawless stelde dat - mocht de serie ooit kunnen terugkeren - deze een heel ander uitgangspunt zal moeten volgen. Dat is niet gek, gezien de verouderdheid waar we mee te maken hebben.

Xena rebooten
"Ik denk dat ik de kans dat het gebeurt nu hoger acht dan drie jaar geleden, omdat ik denk dat er een nieuwe groep mensen opkomt die niet gebonden zijn aan het verleden," vertelde Lawless.

"Ik ga dat idee daar laten, omdat iemand anders een tijdje geleden met een heel slimme pitch kwam. Dus er zijn nieuwe mensen die langskomen en het voor een nieuwe generatie kunnen uitwerken. Het zal compleet anders worden, maar ook heel cool zijn. En ja, ik zie het wel gebeuren."

Xena werd gemaakt in een tijd waarin de productiebudgetten van dit soort series uiterst laag waren. Sterker nog, één aflevering van een fantasyserie die je nu ziet en dienst doet als prestige-serie, zal vermoedelijk meer gekost hebben dan een heel seizoen van Xena.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Xena, Lucy Lawless, Reboot

Informatie over de serie: Xena: Warrior Princess

Populair nieuws