'Lupin'-bedenkers komen met een heel nieuwe serie voor Disney+

'Lupin'-bedenkers maken nieuwe serie voor Disney+

De bedenker van Lupin gaat een compleet nieuwe serie maken voor Disney+.

Jim Pedd, 2 september 2021 om 09:40

Disney+ heeft zijn volgende live-action serie gevonden. De streamingdienst geeft groen licht voor de serie Kaiser Karl, een zesdelige dramaserie over het leven van modeontwerper Karl Lagerfeld.
Het nieuws van de serie werd aangekondigd door Jan Koeppen, de baas van Disney EMEA, tijdens zijn Series Mania-keynote. De serie baseert zich op de gelijknamige biografie van Raphaelle Bacque en wordt gemaakt door Gaumont.

Kaiser Karl
De serie Kaiser Karl wordt daarmee gemaakt door het Parijse productiebedrijf dat het best bekend staat om de serie Lupin van Netflix. Verder wordt de boel geschreven door Isaure Pisani-Ferry en Jennifer Have.

Het verhaal begint in de zomer van 1972 en laat zien hoe Lagerfeld zijn best doet om de opvolger te worden van Coco Chanel. Die overleed het jaar daarvoor en was de meest succesvolle Franse couturier in een tijd waarin Yves Saint Laurent de grootste mode-persoonlijkheid was.

De rivaliteit tussen Lagerfeld en Pierre Bergé (de partner van Yves Saint Laurent) en de liefde van Lagerfeld met Jacques de Bascher staat ook centraal in de serie.
Bron: Deadline

Lees meer over: Lupin, Disney Plus, Karl Lagerfeld, Kaiser Karl

Populair nieuws