'Better Call Saul' wordt veel gewelddadiger

'Better Call Saul' wordt veel gewelddadiger

Het laatste seizoen van Better Call Sauk krijgt heel wat meer geweld.

Jim Pedd, 2 september 2021 12:54

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het zesde seizoen van Better Call Saul zal meer fysiek en emotioneel geweld bevatten. De serie is sinds maart bezig met de opnames van zijn zesde en laatste seizoen.
Sindsdien hebben cast en crew heel wat teasers voor de fans. Tegelijk zijn er geen echte details onthuld en is duidelijk dat we nog veel te leren hebben over het leven van hoofdpersoon Jimmy McGill en hoe hij uiteindelijk verzeild raakte in de criminaliteit en bovendien ook hoe zijn geliefde Kim Wexler uit zijn leven verdween.

Meer geweld
Breaking Bad, waar Better Call Saul een spin-off van is, staat bekend om zijn vrij brute geweld. Better Call Saul doet het anders en focust meer op verhaallijnen, personages en hun ontwikkeling.

Ook zien we Jimmy meer in de rechtszaal en Mike Ehrmantraut tijd doorbrengen met zijn kleindochter. Daarom zat er ook nog maar weinig geweld in de serie.

Daar gaat echter verandering in komen, vertelt schrijver, regisseur en uitvoerend producent Thomas Schnauz tijdens een interview. "We letten niet al te veel op de toon of hoeveelheid geweld uit voorgaande seizoenen. We doen wat goed is voor het huidige verhaal en de serie was in mijn ogen al sinds het eerste seizoen, met Tuco en de skate-tweeling, Nacho's bedreigingen van Jimmy en Mike in Philly altijd al gewelddadig. En met Chuck die zijn broer verraadde was er ook emotioneel geweld. Dus er zit meer emotioneel en fysiek geweld in seizoen 6, maar ik kan je niet zweren dat het meer is dan eerst. Wel zal het harder aankomen omdat we richting het einde gaan."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Better Call Saul, AMC, Seizoen 6, Bob Odenkirk, Breaking Bad, Vince Gilligan

Informatie over de serie: Better Call Saul

Populair nieuws