search
De speciale 'Lucifer'-aflevering moest wel vanwege corona
Series / Nieuws

De speciale 'Lucifer'-aflevering moest wel vanwege corona

De speciale geanimeerde aflevering van Lucifer moest er wel komen door het coronavirus.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zesde en laatste seizoen van de serie Lucifer zit vol prachtige momenten en we zien Lucifer Morningstar richting het einde van zijn reis gaan. Maar we hadden ook hilarische momenten, zoals een musicalaflevering en eentje in noir-stijl.

In seizoen 6 deed de Netflix-serie weer iets volstrekt unieks: de show kreeg namelijk een geanimeerde aflevering. Deze heeft de titel Yabba Dabba Do me, en laat zien hoe Lucifer en Chloe uiteindelijk veranderen in cartoonversies van zichzelf.

Door COVID
Showrunner Joe Henderson vertelde dat hiervoor gekozen werd omdat de serie te maken had met problemen door het coronavirus.

"Oprecht, de animatie is voortgekomen uit coronabeperkingen," vertelde Henderson. "We realiseerden ons dat we altijd al iets met animatie hadden willen doen. En we moesten een manier vinden op de opnamedagen terug te dringen. Maar het is veel werk, om iets compleet anders te doen binnen een serie, vooral een serie die weet wat hij is. Maar dat is ook het perfecte moment om echt iets nieuws te doen."

Mede daardoor konden de makers ervoor kiezen om Pankow terug te brengen als Jimmy. Dat zou anders nooit gewerkt hebben.



Aanbevolen artikelen