Netflix onthult zijn best bekeken series ooit

Netflix onthult zijn best bekeken series

De top tien is nu bekend bij Netflix, met een paar verrassende resultaten.

Jim Pedd, 28 september 2021 om 19:28

Tijdens de Code-conferentie dit jaar had Netflix co-CEO en Chief Content Officer Ted Sarandos een interessante verrassing. Voor het eerst liet hij namelijk zien hoeveel accounts de best bekeken titels van de streamingdienst streamden.
Het is een vrij unieke statistiek van Netflix, dat normaal niet echt laat zien wat de cijfers allemaal zijn. In dit geval gaat het om een statistiek die elke account beslaat, die ten minste twee minuten van een titel gekeken heeft, tijdens de eerste 28 dagen dat deze op Netflix stond.

De top tien
Het eerste seizoen van de serie Bridgerton blijkt het meest bekeken ooit, zowel van de films als van de series. In totaal keken 82 miljoen accounts, maar die streamden gezamenlijk een indrukwekkende 625 miljoen uur tijdens de eerste 28 dagen na de release.

De nummers twee en drie zijn Lupin en The Witcher, elk met 76 miljoen accounts die keken. Kijk je naar de uren, zijn La Casa de Papel seizoen 4 (met 619 miljoen uur) en Stranger Things seizoen 3 (met 582 miljoen uur) de meest bekeken series.

Sarandos onthulde: "We proberen transparanter te zijn naar de markt, het talent en iedereen toe. Het is een grote zwarte doos voor iedereen." En dus hebben we nu deze statistiek:
Bron: The Verge

Lees meer over: netflix, kijkcijfers, top 10

Populair nieuws