'Doctor Who'-ster over haar plotselinge vertrek

Waarom gaat Jodie Whittaker weg bij de serie Doctor Who? Ze vertelt erover.

Jim Pedd, 02-10-2021 12:36

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De tijd van Jodie Whittaker in de TARDIS komt volgend jaar tot een einde. Eerder dit jaar hoorden we dat de actrice de serie Doctor Who in 2022 zou verlaten.
Ze tekende in 2017 voor de franchise. Toen was ze de eerste vrouwelijke Doctor van de franchise en tot nu toe speelde ze in twee seizoenen. Haar derde en laatste seizoen zit eraan te komen, en het werk is al begonnen aan het volgende tijdperk in de franchise. Zo huurde de BBC Russell T. Davies, die hielp de serie nieuw leven inblazen, in om terug te keren als showrunner.

Een vertrek
Whittaker vertelde tijdens The Line-Up Podcast dat ze nog niet begonnen is met het afscheid nemen van Doctor Who.

"Ik zit nog altijd tot over m'n oren in de opnames. Dus voor mij is het nog niet voorbij," vertelde Whittaker. "Je zit er gewoon in. Dus het goede is dat - hoewel aangekondigd is dat dit mijn laatste afleveringen worden - mijn tijd met de opnames nog niet voorbij zijn, dus ik heb het nog niet los hoeven laten."

Whittaker vindt het wel een bijzondere ervaring. "het is vreemd, want als ze aankondigen dat je de Doctor speelt, gebeurt dat al voordat je op de set bent geweest. Het is een grote aankondiging, heel emotioneel ook. En de contractie is eigenlijk dat je al aankondigt dat je gaat terwijl je nog niet weg bent."

De eerste tien seizoenen van Doctor Who staan op Prime Video.
Bron: Apple

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Jodie Whittaker

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Netflix-serie 'KANE - A Story Recorded'

Recensie Netflix-serie 'KANE - A Story Recorded'

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie