search
Megahit van Netflix 'Squid Game' was wel heel lang in de maak
Series / Nieuws

Megahit van Netflix 'Squid Game' was wel heel lang in de maak

Er is maar liefst tien jaar gewerkt om de serie Squid Game gemaakt te krijgen.

Squid Game-regisseur Hwang Dong-hyuk stelt dat de serie meer dan een decennium in de maak was, voordat hij hem kon pitchen en mocht maken. Dat komt door het unieke uitgangspunt.

De serie Squid Game werd op 17 september op Netflix geplaatst en bleek een gigantisch succes. De Zuid-Koreaanse serie volgt 456 mensen met enorme schulden. Zij doen mee aan een reeks dodelijke spellen voor kinderen en hopen een gigantische geldprijs te winnen.

Squid Game-maken
Netflix boekt een gigantisch succes met de gewelddadige en brute serie, die er bepaald niet voor terugdeinst heel wat geweld te laten zien.

Tijdens een interview met The Korean Times vertelt Dong-hyuk dat hij een decennium werkte aan de serie. Hij bedacht het uitgangspunt in 2008 en schreef het jaar daarna een script. Maar makkelijk was het niet verder:

"Het verhaal tot een serie maken was een avontuur, net als een decennium geleden. Ik wist dat het alles of niets zou zijn: een meesterwerk of een opvallende flop. Het idee achter dit werk was heel experimenteel, dus ik bleef mijzelf maar de vraag stellen of mijn publiek het overtuigend zou vinden dat de personages hun levens riskeren om kinderspelletjes te spelen. Na ongeveer 12 jaar was de wereld dusdanig veranderd, dat gewelddadige overleversverhalen verwelkomd worden."

Squid Game staat op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen