'Squid Game' ligt controversieel: beschuldigd van plagiaat

Is 'Squid Game' plagiaat?

Zo ligt het met de beschuldigingen van Squid Game's mogelijke plagiaat.

Jim Pedd, 12 oktober 2021 om 13:26

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er zijn claims dat de serie Squid Game een rip-off is van de Japanse horrorfilm As the Gods Will. Dat leidt weer tot mogelijke problemen voor Netflix. Maar wat speelt er nou?
Squid Game volgt 456 mensen die meedoen aan een reeks spelletjes, in ruil voor de kans om 45,6 miljard Won te winnen en ongelofelijk rijk te worden. Maar al snel komen ze erachter dat het gaat om kinderspellen met elk een dodelijke twist. Iedereen die niet wint gaat dood.

Gestoord populair
De serie werd al snel gestoord populair en over heel de wereld streamen mensen Squid Game. Al snel werd de serie dan ook vergeleken met The Hunger Games en Battle Royale, wat met name te maken heeft met het type verhaal. Maar de serie verschilt enorm van die verhalen, al lijkt deze ergens wel op As the Gods Will van Takashi Mike uit 2014.

De controverse komt voort uit de gelijkenissen tussen de twee projecten.

In As the Gods Will wordt een groepje middelbare scholieren gedwongen soortgelijke spellen te spelen, waarbij de spelers om het leven komen als ze verliezen. Het eerste spel is Daruma-san ga koronda, een variant van red light, green light, dat het eerste is in Squid Game.

Bovendien wijzen kijkers erop dat bepaalde shots zelfs hetzelfde lijken. Tegelijk begon Hwang Dong-hyuk al in 2009 met werken aan deze serie en kostte het hem een decennium om de serie gemaakt te krijgen. Daarom ontkent hij dan ook alle beschuldigingen van plagiaat.

De serie Squid Game is op Netflix te streamen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Squid Game, Netflix, As the Gods Will

Populair nieuws