'The Witcher' seizoen 2 wordt veel duisterder

'The Witcher' seizoen 2 wordt veel duisterder

Het tweede seizoen van de Netflix-serie The Witcher wordt lekker duister.

Jim Pedd, 15 oktober 2021 om 15:51

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Videogame-verfilmingen hebben een vrij lange geschiedenis waarin ze vaak niet echt wisten te slagen. De serie The Witcher van Netflix was dan ook een positieve verrassing.
Het eerste seizoen had een vrij non-lineair verhaal en focustte niet echt op het jagen op monsters. Gelukkig leert men van de fouten en heeft showrunner Lauren Schmidt Hissrich beloofd dat soort zaken op te lossen in het nieuwe seizoen. En nu blijkt ook dat het seizoen een stuk duisterder wordt.

Duister tweede seizoen
Tijdens een interview met Sci-Fi and Fantasy-magazine vertelde Hissrich hoe ze het tweede seizoen aanpakt.

"In seizoen 1, vooral met al die korte verhalen van Sapkowski's The Last Witch en Sword of Destiny, hebben we verschillende stijlen omarmd," aldus Hissrich.

"Beginnend met het tweede seizoen, was het mijn intentie om het op die manier te blijven doen, mee te gaan met de flow. Maar de verhalen zijn wat intenser. En dus leunen we meer op de duistere elementen, waarvan ik denk dat ze perfect bij de verhalen passen."

Gelukkig blijft een element wel aanwezig: "we probeerden echt consistent te zijn als het aankomt op het gevoel voor humor van Geralt." Je kunt The Witcher streamen op Netflix.
Bron: redanianintelligence

Lees meer over: The Witcher, Lauren Schmidt Hissrich, Geralt of Rivia, Netflix

Populair nieuws