'The Walking Dead' onthult waar Rick Grimes nu mee bezig is

De serie The Walking Dead: World Beyond laat misschien wel meer zien dan je denkt.

Jim Pedd, 2 november 2021 11:50

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het eindspel van Rick Grimes in de The Walking Dead-franchise gaat van start zonder Rick. We zagen hem (in-universe) zes jaar geleden in de franchise vertrekken aan boord van een CRM-helikopter, en nu lijkt de serie The Walking Dead: World Beyond eindelijk antwoorden te geven over waar Rick heen gaat.
Het verhaal van Rick in de laatste comics van Robert Kirkman en Charlie Adlard lijkt aan bod te komen, maar dan zonder Rick. We vertellen je in dit artikel op welke manier.

The Walking Dead: World Beyond
In de serie The Walking Dead: World Beyond zien we een machtsstrijd tussen de Civic Republic, met 200.000 overlevenden, en het leger, de Civic Republic Military. De CRM dient de Alliance of the Three, een netwerk van de CR, Omaha en Portland. Al zorgde een CRM-samenzwering ervoor dat Omaha Safe-Zone en de Capus Colony, met zo'n 110.000 inwoners, om het leven kwamen.

Het frame is dat dit een tragedie is, voortkomend uit een zombiehorde. Maar er speelt meer. De CRM ging akkoord met overdracht van haar macht na tien jaar zombie-apocalypse. Maar door dit soort dingen te doen, kan men ervoor zorgden dat het leger aan de macht blijft.

In de comics zien we hoe Rick Grimes binnen de Commonwealth gekozen wordt om te helpen een coup te plegen. Hij helpt Officer Mercer, generaal van het Commonwealth Army, die te plegen en een betere Commonwealth op te bouwen.

Nu zien we zo'n verhaal rond de CRM plaatsvinden. Waarbij de implicaties ook erg groot zijn en de clash tussen de partijen (waaronder ook Rick) plaats zou kunnen vinden in de filmtrilogie die rond Rick gemaakt wordt.

The Walking Dead: World Beyond zie je op Prime Video.
Bron: Comic Book

Lees meer over: The Walking Dead World Beyond, The Walking Dead, AMC, Rick Grimes

Populair nieuws