'The Wheel of Time' verandert erg belangrijk element uit de boeken

The Wheel of Time verandert erg belangrijk element

De serie The Wheel of Time doet het op dit vlak anders dan de boeken.

Jim Pedd, 4 december 2021 om 12:30

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

TV-series baseren zich natuurlijk vrij vaak op boeken. Maar ze maken ook vaak veranderingen aan het bronmateriaal. Alles om het verhaal goed te kunnen stroomlijnen.
In het geval van de serie The Wheel of Time van Prime Video geldt dat men de hoofdpersonen allemaal iets ouder gemaakt heeft, om wat een breder publiek aan te spreken. Maar ook is het grondbeginsel van de franchise aangepast.

De profetie van The Wheel of Time
Centraal in The Wheel of Time staat een profetie, namelijk dat Lews Therin Telamon verantwoordelijk was voor het 'breken' van de wereld. En dat hij ooit opnieuw geboren zal worden.

In de serie denkt Moiraine dat ze de nieuwe Dragon, de Dragon Reborn, kan en zal vinden in Two Rivers. Daar bestond ooit een grootse en belangrijke maatschappij.

Waar de boeken redelijk rechttoe, rechtaan waren wat de profetie betreft, geldt dat niet voor de serie van Prime Video.

Een mysterie
In de The Wheel of Time-serie is het voor Moiraine echt een mysterie. Zij ziet vijf mensen als mogelijke Dragon Reborn en neemt hen allemaal mee om te kijken wie de Dragon nou echt is.

In de serie van Amazon is dat een cruciaal en ook centraal mysterie. Dat de serie vijf (!) kandidaten kent voor de titel van de Dragon, is ook speciaal, want in de boeken moet het een man zijn. Waar het in de serie zowel een man als een vrouw zou kunnen zijn.

Uiteindelijk verandert dit alles aan The Wheel of Time, dat je op Prime Video kan bingen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Robert Jordan, Prime Video, Amazon

Populair nieuws