'Doctor Who: Flux'-maker legt bizarre dertiende seizoen uit

'Doctor Who'-maker legt dertiende seizoen uit

Doctor Who heeft een vrij bijzonder dertiende seizoen achter de rug.

Jim Pedd, 10 december 2021 om 12:29

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De BBC heeft een breakdown van Doctor Who: Flux vrijgegeven. Opmerkelijk genoeg gaat het over een video van een klein kwartier waarin showrunner Chris Chibnall en actrice Jodie Whittaker het complete verhaal uit de doeken doen.
De pandemie zorgde ervoor dat Chibnall het format moest veranderen. Ironisch genoeg wendde hij zich daarmee tot de klassieke serie, met een zes afleveringen tellend seizoen en een overkoepelend narratief.

Doctor Who: Flux
Het resultaat was Doctor Who: Flux, een verhaal waarin de Doctor op zoek ging naar haar verloren herinneringen als het Timeless Child. Die zoektocht kruiste een mogelijk universum verwoestende bedreiging.

De mythologie werd flink op de kop gezet. Zo bleek Time een kracht die miljarden jaren eerder door de Time Lords getemd was. En de Doctor kwam tegenover de vrouw te staan die haar had opgevoed: Tecteun, de maker van de Flux dat het universum richting vernietiging dreef.

De vele twists werden slechts matigjes aangeduid, en dat leidde tot een wat tegenvallend seizoen. Gelukkig leggen zowel Chibnall als Whittaker nu in een nieuw interview de complete boel uit.

Check hieronder de video; Doctor Who binge je op Prime Video.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Chris Chibnall, Jodie Whittaker

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws