Dit moet je weten over 'The Witcher' seizoen 2 voordat je gaat kijken

Dit moet je weten over 'The Witcher' seizoen 2

The Witcher krijgt over een week een tweede seizoen. Dit moet je weten.

Jim Pedd, 17 december 2021 14:17

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het tweede seizoen van The Witcher/i] werd besteld nog voordat het eerste te zien was op Netflix. Dat liet het vertrouwen dat de streamingdienst in de serie had zien. Een gok die zich uitbetaalde, want [i]The Witcher bleek de tweede meest bekeken serie van 2019.

Binnen een week kan je het nieuwe seizoen zien. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het tweede seizoen.

Wanneer te zien? We beginnen makkelijk. De serie The Witcher gaat op 17 december verder. Dat kondigde Netflix tijdens de WitcherCon aan, een event voor fans van de games, comics, serie, anime en de boeken in de franchise.

En hoeveel afleveringen komen er? Nou, ook daar hebben we een eenvoudig antwoord op: acht. En ja, die kan je allemaal op één avond bingen. Je hoeft dus niet elke week te wachten op een nieuwe aflevering. Netflix kiepert de boel in een keer over de schutting.

Is de serie daarna voorbij? Ook daar hoef je je op dit moment geen zorgen over te maken. Op dit moment is al bekend dat The Witcher een derde seizoen krijgt. En dat niet alleen: Netflix heeft ook meerdere spin-offs in de maak.

Waar gaat dit seizoen eigenlijk over? Vooropgesteld pikt The Witcher de draad na de slag om Sodden Hill op. Geralt denkt dat Yennefer dood is en neemt Ciri mee naar zijn jeugdthuis Kaer Morhen.

Kaer watnou? Morhen. Kaer Morhen. Dat is een kasteel waar Geralt opgegroeid is en getraind is als Witcher. Je leert straks ook zijn leermeester kennen, Vesemir. Die zag je al even voorbij komen in de anime film The Witcher: Nightmare of the Wolf.

Zijn wel onze oude vrienden terug? Ja joh! Natuurlijk. Naast Henry Cavill als Geralt, zie je ook weer Anya Chalotra als Yennefer en Freya Allan als Ciri. En Joey Batey is terug als Jaskier. Ook belangrijk: Fringilla krijgt een wat grotere rol.

Wie was dat ook alweer? Fringilla trainde net als Yennefer in magie, maar eindigde bij het kwaadaardige Nilfgaard, waar ze voor vecht als magiër.

Zijn er verder nieuwelingen? Het belangrijkste is dus eerdergenoemde Vesemir (overigens gespeeld door Kim Bodnia). Maar ook nieuw zijn onder meer Game of Thrones-acteur Kristofer Hivju als Nivellen, Adjoa Andoh als Nenneke en Graham McTavish als Dijkstra.

The Witcher binge je op Netflix.
Lees meer over: The Witcher, Netflix, Henry Cavill

Populair nieuws