'Grey's Anatomy'-kijkcijfers zijn schrikbarend slecht

Greys Anatomy-kijkcijfers zijn schrikbarend slecht

Bereid je maar voor op het einde van Grey's Anatomy als we dit zo zien.

Jim Pedd, 16 december 2021 13:35

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het gaat niet heel lekker met de kijkcijfers van Grey's Anatomy. Het achttiende seizoen is inmiddels toe aan zijn zevende aflevering en ziet een stevige terugval.
Vooropgesteld is het onvermijdelijk dat een serie als Grey's Anatomy, die jarenlang loopt, kijkers inlevert. Vooral na achttien jaar aan afleveringen en beslommeringen van Meredith Grey in beeld gebracht te hebben, kan het bijna niet anders of de boel gaat achteruit. Dit seizoen trok men slechts 3,5 miljoen kijkers voor de zevende aflevering en een 0,5 rating in de meest cruciale demografie.

Waar gaat het mis?
Een van de grootste problemen van dit seizoen is de belofte om een stel oude personages terug te brengen. Tijdens teasers hintte de serie al naar de terugkeer van grote oude bekenden.

Kijkers hoopten heel erg op Cristina Yang of Alex Karev, maar kregen Nick Marsh en Addison Montgomery. Hoewel dat voor sommigen opwindend is, was het niet de belofte waar velen op gerekend zullen hebben. Met name ook omdat bijvoorbeeld Addison slechts een enkele aflevering terugkeerde. Bovendien was Ellis Grey nog niet te zien.

Het helpt daarbij niet dat dit seizoen een beetje los voelt. Meredith brengt veel tijd door bij haar plotseling teruggekeerde geliefde Nick Marsh in Minnesota, waardoor de hoofdpersoon niet bij de rest van de voornaamste castleden zit. Daardoor blijven verhalen ook langere tijd open staan en missen hoofdpersonen.

Wellicht is het daarmee tijd dat Grey's Anatomy na een indrukwekkende achttien seizoenen tot een einde komt. Grey's Anatomy is ook nog niet vernieuwd voor een eventueel negentiende seizoen.

Grey's Anatomy zie je op Disney+.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Greys Anatomy, ABC, Ellen Pompeo, Shonda Rhimes

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws