Is Dexter nou wel of niet gestoord? Michael C. Hall heeft 't antwoord

Is Dexter nou wel of niet gestoord?

Michael C. Hall is terug als Dexter in de serie Dexter: New Blood.

Jim Pedd, 17 december 2021 om 07:57

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Michael C. Hall legt uit waarom Dexter Morgan geen complete sociopaat is in Dexter: New Blood. Hall speelt het personage opnieuw in de revival-serie, die laat zien hoe Dexter onder de schuilnaam Jim Lindsay gesetteld is in een klein stadje genaamd Iron Lake.
Dexter verbreekt zijn tien jaar durende 'streak' als hij een van de bekendste bewoners van de stad, Kurt Caldwell, die ook een moordenaar is, vermoordt. Hij blijkt ook meerdere meisjes die vermist waren in het stadje vermoord te hebben.

Dexter is geen sociopaat?
Tijdens een interview met Variety vertelt Hall waarom hij van mening is dat Dexter Morgan geen sociopaat is.

Hall vertelt dat Dexter een gevoelige kant heeft, en dat hij een beter mens wil worden voor zijn geliefden, en zijn duistere verlangens wil vermijden.

"HIj is iemand die omgaat met de bijkomende schade van zijn gedrag. Als Dexter een complete sociopaat was, zou hij uit Miami verdwenen zijn en gewoon doorgegaan zijn met moorden. Maar het feit is dat hij dat niet heeft gedaan. Hij heeft een gevoel van verantwoordelijkheid die hij neemt. Hij vertelt een verhaal over zichzelf dat heel anders is dan het verhaal dat hij vertelde toen we hem ontmoet hebben. Hij noemt zichzelf een monster, maar een veranderend monster."

Dexter is op Prime Video te zien.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Michael C Hall, Dexter, Dexter New Blood, Showtime

Populair nieuws