search
Zo krankzinnig is de geheimhouding rond 'Star Wars'
Series / Nieuws

Zo krankzinnig is de geheimhouding rond 'Star Wars'

Star Wars staat bekend om geheimhouding, en dat zit wel zo.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opkomst van sociale media heeft het moeilijker dan ooit gemaakt voor grote film- of serieproducties in Hollywood om grote plotpunten geheim te houden. Dat laat Spider-Man: No Way Home wel zien.

Ook de Star Wars-franchise worstelt met geheimhouding. Bijna elke Disney+ serie die gemaakt wordt in het sterrenstelsel ver, ver weg, is slachtoffer van lekken, slechte setfoto's en video's die vanaf een afstandje gemaakt zijn met mobiele telefoons.

Star Wars-geheimhouding
Dat geldt dus ook voor de serie Star Wars: Andor. Gelukkig wisten de makers het grootste deel van het verhaal geheim te houden.

Star Wars-debutant Stellan Skarsgård vertelde dat de geheimhouding enorm is: "Ik weet niet wat ik kan zeggen, want ze zijn erg geheimzinnig. Je moet heel wat papieren tekenen om het scenario in handen te krijgen en hebt een soort dubbele verificatie en dan kan je het nog steeds niet lezen."

"Eigenlijk was het een heel kinderachtige en vreemde wereld om in dat opzicht te betreden, maar ik vond het fijn om te mogen doen. Het schrijfwerk is namelijk heel erg goed."

Star Wars: Andor is volgend jaar te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen