Dit is wanneer 'Doctor Who' seizoen 14 begint

Dit is wanneer 'Doctor Who' seizoen 14 begint

Doctor Who gaat sneller verder dan je denkt volgens showrunner Russell T. Davies.

Jim Pedd, 24 december 2021 om 08:30

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Terugkerend showrunner Russell T. Davies heeft bevestigd wanneer het veertiende seizoen van de serie Doctor Who van start gaat op de BBC.
De BBC-serie is alweer zestig (!) jaar oud en draait om een Time Lord die regenereert en door ruimte en tijd reist. De serie is nu bezig met z'n laatste drie specials rond de Time Lord-variant van actrice Jodie Whittaker en daarna neemt iemand anders het over. Niet alleen Whittaker vertrekt, ook showrunner Chris Chibnall vertrekt en wordt opgevolgd door Russell T. Davies.

Veertiende Doctor Who-seizoen
We weten natuurlijk nog niet wie de nieuwe Doctor Who zal spelen. Maar het duurt ook nog wel even voordat we de serie weer kunnen zien.

Komend najaar vertrekt Whittaker met haar derde special. Daarna moeten we nog een volledig jaar wachten op het volgende seizoen. Davies vertelde in een interview met de site The Guardian (dat hem interviewde omdat de serie It's A Sin van hem tot de beste van het jaar bestempeld werd) over de terugkeer:

"Ik heb al wat afleveringen geschreven. De eerste daarvan is in november 2023 te zien. Dan is de zestigste verjaardag van de serie", aldus Davies.

Doctor Who is op nieuwjaarsdag met de volgende special te zien.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Doctor Who, Russell T Davies, BBC

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws