'The Wheel of Time': Dit betekent het einde van de megahit

'The Wheel of Time': Dit betekent het einde

The Wheel of Time heeft z'n eerste seizoen met groot succes afgerond.

Jim Pedd, 25 december 2021 12:27

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het eerste seizoen van The Wheel of Time stelt ons voor aan een grote wereld vol machtige groepen en individuen. Moiraine van de Aes Sedai komt steeds dichter bij haar doel van het vinden van de Dragon Reborn en de invloed van de Dark One groeit gestaag.
De finale komt met een stand-off tussen twee formidabele krachten en duikt in de tijdlijn van deze epische fantasyserie. In dit artikel leggen we je uit wat nou gebeurd is in de seizoensfinale.

The Wheel of Time-finale
In dit artikel vertellen we je wat er allemaal gebeurt:

1. In een flashback duiken we 3.000 jaar terug in de tijd, als Lews Therin (een mannelijke Aes Sedai) het doden van de Dark One noemt. Een vrouwelijke Aes Sedai waarschuwt hem daartegen, maar hij gaat toch door.

2. In het heden wordt de stad Shienar aangevallen door een groot leger van Trollocs. De koning komt om het leven, maar zijn zus verzamelt alle magiërs in het koninkrijk (waaronder ook Nynaeve en Egwene) om de horde terug te dringen. De magie van hen allen helpt het leger te verslaan maar de meeste magiërs komen om het leven.

3. Intussen steelt een Darkfriend genaamd Padan Fain samen met twee Fades een doosje met iets dat voor de Dragon Reborn was.

4. Moiraine en Rand reizen door de Blight en betreden het Eye of the World. Daar krijgt Rand visioenen van de Dark One, die hem wil overtuigen zich bij hem te voegen. Dat weigert Rand, die zijn krachten gebruikt (dankzij een Sa'angreal van Moiraine), om de Dark One te verbannen.

5. Rand vraagt Moiraine de anderen te vertellen dat hij dood is gegaan in het Eye of the World, en vertrekt. Lan arriveert en vindt Moiraine daar, ernstig verzwakt. Ze vertelt hem dat Rand weg is en zij geen magie meer voelt.

6. Aan het einde van het seizoen zien we een strand dat aangevallen wordt door een vloot van schepen met magiërs aan boord.

7. Moiraine heeft inderdaad haar krachten verloren en moet leven zonder de One Power. Dat is bizar, want zij zou nu gestoord kunnen worden (want dat gebeurt met mensen die ge-genteld worden) en dat hint op een mogelijk duister lot voor het personage.

8. Padan Fain steelt de Horn of Valere. Een machtig artefact dat gebruikt wordt door de Dragon Reborn om hulp in te roepen en de Dark One te verslaan. Geen wonder dus dat deze Darkfriend 'm probeert te stelen (met succes).

9. Nynaeve raakt door de grote krachten die ze gebruikt gewond. Maar gelukkig gaat ze niet dood, want Egwene helpt haar.

10. Het wordt niet vertoond, maar het lijkt erop dat Nynaeve de enige is die hersteld van haar verwondingen.

De serie The Wheel of Time telt nu acht afleveringen die je allemaal op Prime Video kan zien. Er komt een tweede seizoen.
Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Amazon, Rafe Judkins

Populair nieuws