Waarom dit controversiële 'The Expanse'-moment zo gek nog niet was

Waarom dit The Expanse-moment zo gek nog niet was

James Holden was weer even behoorlijk principieel in The Expanse.

Jim Pedd, 26 december 2021 om 08:38

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

James Holden maakt een controversieel besluit in aflevering 3 van seizoen 6 van The Expanse, Force Projection. De raket die Bobbie lanceert op het oorlogsschip van Marco Inaros, de Pella, wordt onschadelijk gemaakt.
Marco is op de vlucht nadat hij zijn troepen het bevel geeft Ceres Station te verlaten. De Roccinante komt hem tegen en krijgt een kans hem te doden. Holden geeft hem eerst de kans zich over te geven, wat Marco weigert. Daarop vuurt Bobbie de raket af, en zien we op de achtergrond de zoon van Naomi en Marco: Filip.

The Expanse-besluit
Dat James Holden hiervoor koos, is het juiste besluit. Holden is inherent niet gewelddadig, dus dat past sowieso goed bij zijn manier van leven.

Holden spaarde eerder Adolphus Murty op Illus en neemt hem gevangen. Ook twijfelt hij behoorlijk voordat hij schiet op de Belter-schepen die de Roci aan dreigen te vallen.

Bovendien komt Holden zo op voor zijn geliefde Naomi. De twee houden constant, in elke mogelijke situatie, rekening met elkaar. Hij kon zichzelf dus niet zover krijgen om het leven van haar zoon te beëindigen. Ook wist Holden dat, als hij dit zou doen, hij ervoor zou zorgen dat de extremist Marco zou verworden tot een martelaar/

De oorlog tegen de Free Navy moet op een andere manier eindigen dan dit. Hoe dat gaat zie je de komende drie weken op Prime Video, waar je The Expanse kunt streamen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Expanse, James Holden, Amazon, Prime Video

Informatie over de serie: The Expanse

Populair nieuws